Software voor hoenderfokkers

Fokkers van kippen, kalkoenen en ander pluimvee registreren hun dieren met de software van ZooEasy.

Hoenders fokken

Bij het fokken van hoenders, zoals kippen, kalkoenen en ander pluimvee, heb je het beste met je dieren voor. De software van ZooEasy helpt om alle gegevens goed te registeren. Zo noteer je eenvoudig alle afstammingsgegevens, uiterlijke kenmerken, gezondheid en prestaties. Door deze informatie later te analyseren, krijg je meer inzicht in de fokresultaten. Dat helpt om nog mooiere, sterkere en gezondere hoenders te fokken.

Hoenders fokken

Software voor alle kippen, kalkoenen en ander pluimvee

Alle hoenderfokkers kunnen voor de registratie bij het fokken gebruikmaken van onze software.  ZooEasy wordt gebruikt door startende hobbyfokkers, fokkers met enige jaren ervaring, en (semi-) professionele fokkers. Hiermee registreer je gemakkelijk alle informatie van je dieren. Het programma is geschikt voor allerlei hoendersoorten en rassen, zoals:

  • Kippen
  • Kalkoenen
  • Parelhoen
  • Pauwen
  • En ander pluimvee

 

Keuze uit twee soorten software

Voor het fokken van kippen, kalkoenen, pauwen en andere hoenders heb je keus uit twee mogelijkheden:

  • ZooEasy
  • ZooEasy Stand Alone

Wij adviseren fokkers die zich bezighouden met kippen fokken, kalkoenen fokken en het fokken van ander pluimvee om gebruik te maken van de Stand Alone versie, omdat deze software meer opties en voordelen heeft voor deze specifieke diersoorten. We zetten de verschillen op een rij:

ZooEasy

ZooEasy is alleen toegankelijk via een internetverbinding. Hiermee kan je met je computer, smartphone of tablet inloggen op je eigen online database. Het biedt extra gemak voor hoenderfokkers met een MAC-computer en voor hoenderverenigingen. Ook als je met twee of meer personen graag al je gegevens deelt in één database, is de online versie ideaal voor jou. De software heeft veel mogelijkheden en functies. Klik hier voor meer informatie over dit product.

ZooEasy Stand Alone

Kippen 2Deze software installeer je op één computer of laptop. De informatie is dan niet toegankelijk vanaf een andere computer. De Stand Alone versie heeft enkele unieke functies voor het fokken van kippen, kalkoenen en ander pluimvee, die (nog) niet aanwezig zijn bij de online versie. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van een kasboek, een logboek en het invoeren van eieren met een fictief ringnummer. Daarnaast bevat het programma een unieke rekenmethode met foktomen om de inteelt en verwantschap vast te stellen voor hoenders waarvan een mannelijk dier bij meerdere vrouwelijke dieren in één verblijf zitten, waardoor de ouders niet exact bekend zijn. Zo kan je in de toekomst ook nauwkeurig de inteelt- en verwantschapspercentages bijhouden en verantwoorde keuzes maken bij het fokken.

Probeer ZooEasy gratis

Kijk ook gerust hier voor een verschil in functies en mogelijkheden van beide versies. Wil je direct ZooEasy Stand Alone uitproberen? Volg dan deze link naar de website en download de gratis demo-versie voor fokkers van kippen, pauwen en andere hoendersoorten.