Vogels kweken is makkelijker met ZooEasy

ZooEasy is de favoriete software van de meeste vogelkwekers

Vogels kweken

Als vogelkweker wil je zo veel mogelijk tijd doorbrengen met je vogels. ZooEasy helpt je daarbij. Log in en houd eenvoudig alle informatie bij. Zo heb je veel inzicht in de gezondheid, prestaties en inteelt van je dieren. Je stelt makkelijk broedkoppels samen, terwijl je veel tijd overhoudt om je vogels optimaal te verzorgen en ervan te genieten. Zo wordt kweken een stuk eenvoudiger.

Vogels kweken

Geschikt voor het kweken van alle vogelsoorten

Ons programma is geschikt voor elke beginnende, gevorderde, hobby- en professionele vogelkweker. Iedereen kan er gemakkelijk mee werken. Vul net als veel andere vogelkwekers de gegevens van je vogels in op je eigen online database, zodat je straks alle bloedlijnen kan volgen. Zo krijg je meer inzicht in de afstamming van al je vogels, zodat je later gemakkelijker keuzes kunt maken voor het volgende kweekseizoen. Bovendien voldoe je aan de wettelijke eisen voor het bijhouden van je eigen administratie. Je kan alle vogelsoorten bijhouden met de database van ZooEasy, zoals:

  • Parkieten
  • Kanaries
  • Zebravinken
  • Papegaaien
  • Vinken
  • Sijsjes
  • Gouldamadines
  • Agapornissen
  • En vele andere vogelsoorten

 

Vogels registeren

Met ZooEasy registreer je alle informatie over al je vogels die belangrijk zijn voor het kweken. Vul alle basisgegevens in, zoals het ringnummer, het geslacht, geboortedatum en de kleuren. Selecteer ook de ouders van de vogel, zodat je een goed inzicht krijgt in de bloedlijnen en deze onbeperkt kan volgen. Dit is later handig, wanneer je broedkoppels selecteert om mee te kweken. Het programma berekent dan automatisch het inteeltpercentage van de jongen uit het nieuwe nest. Daarnaast biedt deze versie veel andere mogelijkheden, zoals het maken van stambomen, gegevens van vogelshows en –tentoonstellingen bijhouden, medische gegevens registreren en al je contactgegevens bijhouden.

 

Online vogels registreren of op de computer?

Vogels 2Wij bieden twee mogelijkheden als je de vogelkweek wil registreren. Je kan met ZooEasy al je dieren altijd en overal bijhouden, of je installeert de Stand Alone versie op je eigen computer. Hier vind je een overzicht van alle verschillen. Het voordeel van ZooEasy is dat je met een internetverbinding altijd en overal toegang hebt tot je eigen database: met je laptop, computer, smartphone of tablet. Ook MAC-gebruikers adviseren wij de online versie, net zoals kwekers die intensief met elkaar samenwerken vanuit één database.

Probeer ZooEasy gratis

Is het niet noodzakelijk om online te werken? Dan adviseren wij ZooEasy Stand Alone voor vogels. Dit programma installeer je op je eigen computer of laptop. Deze versie heeft enkele handige voordelen ten opzichte van ZooEasy voor het kweken van vogels, zoals het gebruik van een kasboek, een logboek, kweekkaarten en de mogelijkheid om eieren met een fictief registratienummer in te voeren. Klik hier om naar de website van ZooEasy Stand Alone te gaan.