Hoe voeg ik mijn eerste dier toe?

Het stappenplan is als volgt:

We gaan een dier met ouders toevoegen. Het makkelijkste is om te beginnen met de oudste dieren, dus in dit geval de ouders.
1. Klik het menu Dieren
2. Klik op Toevoegen
3. Vul de volgende informatie in. De rode sterretjes geven aan welke velden verplicht zijn:
Registratienr= 0001
Geslacht= Man
Ras=Centaur
Kleur= Bruin

4. Ouders kunnen alleen toegevoegd worden als ze al in de database staan. Daarom beginnen we met de oudste dieren, zodat we ze straks als ouders kunnen toevoegen.
5. Voor fokker en eigenaar geldt hetzelfde. Deze staan nog niet in de database, dus die laten we nu leeg en kunnen we eventueel later toevoegen.
6. Klik op Bewaren

Herhaal stap 1 t/m 6 voor de moeder:
Registratienr= 0002
Geslacht= Vrouw
Ras=Centaur
Kleur=Bruin

De ouders staan in de database, dus nu kunnen we het jong toevoegen, gekoppeld aan zijn ouders.

7. Klik het menu Dieren
8. Klik op Toevoegen
9. Vul de volgende informatie in:
Registratienr= 0003
Geslacht= Man
Ras=Centaur
Kleur= Wit

10. Klik op de knop […] naast Vader. Een nieuw scherm opent met alle mannen in de database. Selecteer de vader.
11. Voeg op dezelfde manier de moeder toe.
12. Klik op Bewaren.
13. Klik Lijst.

Nu zie je de 3 dieren die we zojuist hebben toegevoegd.