Hoe importeer ik een database van ZooEasy Stand Alone?

Het stappenplan is als volgt:

1. Open ZooEasy Stand alone
2. Controleer of je versie 13.05 hebt. Heb je die niet dan kan je die downloaden vanaf https://www.zooeasy.com/standalone-nl/. Als je al een licentie op versie 13 hebt, kun je de Update kiezen. Als je versie 12 of lager hebt, dan kun je gratis de demo versie 13.05 downloaden en installeren onder Volledige versie.
3. Zorg ervoor dat alleen het hoofdmenu zichtbaar is en sluit een eventueel scherm met de knop Afsluiten
4. Klik het menu Bestand
5. Kies Exporteren naar ZooEasy Online
6. Klik op de knop Exporteren naar ZooEasy Online
7. Klik op de knop OK
8. Sla het bestand op op een locatie (bijvoorbeeld op het bureaublad)
9. Klik op de knop Afsluiten
Nu ben je weer in het hoofdscherm van ZooEasy Stand alone. Sluit dit programma af. Het exportbestand staat nu op de plek waar je het hebt opgeslagen.

10. Open je browser
11. Ga naar https://www.zooeasyonline.com en log in
12. Klik het menu Beheer
13. Klik op het tabblad Import
Het tabblad ZooEasy Stand alone staat standaard geselecteerd.

14. Kies als datum opmaak de opmaak van de computer waarop Stand alone geïnstalleerd was, voor Nederland is dit altijd DDMMJJJJ
15. Klik op de knop Bestand kiezen en selecteer de map waar je het exportbestand hebt opgeslagen
16. Kies ToOnlineDatabase.zip
17. Klik op de knop Importeren databestanden
18. Klik op de knop OK
Er verschijnt een bericht met het nummer in de wachtrij voor het importeren van het bestand. Lees deze instructies goed door.

19. Klik op de knop OK
Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens kan het enige tijd duren voor de import in ZooEasy Online klaar is. Je krijgt automatisch bericht via de e-mail als het bestand is geimporteerd.