Hoe voeg ik foto’s toe aan een dier?

1. Klik het menu Dieren
2. Selecteer het dier waar je een foto aan wilt toevoegen
3. Klik op het tabblad Foto
4. Klik op de knop Bestand kiezen

Alleen bestandsformaten .jpg, .jpeg en .gif zijn toegestaan als foto. De database kan geen foto’s groter dan 150kb opslaan. Foto’s van het type .jpg en .gif groter dan 150kb worden automatisch als kleinere bestanden opgeslagen. Voor andere afbeeldingformaten is dit helaas niet mogelijk.

5. Ga naar het gewenste bestand op je computer en selecteer het
6. Klik op de knop Openen

De naam van het gekozen bestand staat nu naast de knop.

7. Klik op Bewaren
8. Klik op het tabblad Basisgegevens
9. De foto wordt getoond

Het is mogelijk om meerdere foto’s toe te voegen. Herhaal hiervoor stap 4 en 5. De foto met een vinkje in het vakje onder de foto wordt gebruikt als standaardfoto, zoals bijvoorbeeld in de stamboomweergave en op het tabblad Basisgegevens.