ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Cavia’s fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Fokkers van cavia’s kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Cavia’s fokken

Cavia’s fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor caviafokkers, verenigingen en organisaties die zich bezighouden met het behoud van caviarassen. Onze online database geeft je meer inzicht in je cavia’s. Registreer alle informatie van iedere cavia. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens, kleur en ras. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Cavia’s fokken

Geschikt voor alle caviarassen

Cavia’s fokken

Alle gegevens van je cavia’s in één overzicht

Cavia’s fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Cavia’s fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Cavia’s fokken

Stel eenvoudig nieuwe fokkoppels samen voor een helder overzicht

Cavia’s fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Cavia’s fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle caviarassen

De software van ZooEasy is geschikt om informatie omtrent het fokken van alle caviarassen bij te houden, zoals de Gladhaar, Borstelhaar, Langhaar en de Sheltie. Fok je cavia’s zonder stamboom? Dat is geen probleem, ook alle andere informatie over jouw dieren registreer je eenvoudig met dit programma. Iedereen kan met ZooEasy werken: van beginnende fokkers tot professionele fokkers en verenigingen.

De software is geschikt om alle gegevens van alle cavia’s gemakkelijk bij te houden. Noteer het registratienummer en de ouders. Zo kan je later gemakkelijk onbeperkt stambomen volgen. Houd zelfs informatie bij over de gezondheid, kleur en het karakter van je cavia’s. Voeg ook een foto toe om de gegevens nog completer te maken. Dit is je basisinformatie om later goede keuzes te maken bij het fokken van cavia’s. Deze gegevens kan je ook opslaan of printen op je persoonlijke stamboom.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt van je cavia’s door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van de cavia zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van je cavia.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan gezonde en mooie cavia’s!

Bereken de mean kinship van cavia’s

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een cavia met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een cavia kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een caviaras. Cavia’s met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Cavia’s met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van cavia’s met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg cavia’s beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond caviaras. Zie ook dit artikel.

Cavia’s fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor fokkers van cavia’s

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 cavia’s. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt cavia’s toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers en grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele fokker en heb je niet zoveel cavia’s? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 cavia’s invoeren. Heb je meer dan 25 dieren? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt je cavia’s toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand cavia’s en deel je gegevens van je dieren? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen

De software van ZooEasy is ook geschikt verenigingen en -stamboeken. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een fokker, die informatie over zijn eigen cavia controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Cavia’s fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden