ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.580 | Accounts 10.606 | Dieren 4.865.495

Caviafokkers gebruiken ZooEasy

Registreer al je cavia's eenvoudig met de software van ZooEasy.

Cavia’s Fokken

Steeds meer caviafokkers kiezen voor ZooEasy. Waarom? Omdat je heel gemakkelijk alle gegevens over iedere cavia bij kan houden. Dat is handig als je start met fokken. Noteer alle gegevens, zoals uiterlijke kenmerken, wie de ouders zijn, medische gegevens en wedstrijduitslagen. Zo krijg je meer inzicht in de gezondheid en inteelt van je eigen cavia’s, zodat je nog betere keuzes kunt maken bij het fokken van cavia’s.

Cavia’s Fokken

Geschikt voor caviafokkers en –verenigingen

ZooEasy is geschikt voor iedereen: voor jonge en oude caviafokkers, voor beginnende hobbyfokkers tot echte professionals met een caviastal. Je kan het programma alleen gebruiken, maar het is ook geschikt voor iedere caviavereniging en –organisatie die zich bezighoudt met fokken en behoud van het ras. Omdat je alle bekende gegevens registreert, kan je gemakkelijk alle informatie over de gezondheid van je dieren bijhouden. Eén ding hebben we met elkaar gemeen: we willen allemaal het beste voor je cavia. De software is geschikt voor alle rassen, zoals:

 • Gladhaar
 • Gekruind
 • Borstelhaar
 • Langhaar
 • Sheltie
 • Rex
 • US-Teddy
 • Skinny
 • En veel meer

Noteer gegevens van iedere cavia

Plaats iedere cavia in je eigen online database. Met deze informatie maak je straks makkelijker keuzes bij het fokken. Noteer eerst alle basisgegevens, zoals:

 • Naam
 • Registratienummer
 • Geslacht
 • Geboortedatum
 • Vader, moeder
 • Kleuren
 • Eigenaar

Daarna kan je optioneel extra gegevens toevoegen, zoals een foto van iedere cavia, extra details over de structuur van de vacht, grootte, gewicht, medische gegevens, wedstrijduitslagen, of de dieren in eigen bezit zijn of van andere caviafokkers, en nog veel meer informatie die relevant is voor het fokken van je cavia’s.

 

Iedere cavia een eigen stamboom

CaviaMet onze software maak je makkelijk een stamboom voor iedere cavia. Daarop kan je meerdere generaties dieren laten zien. Zo zie je in één oogopslag wie de voorouders van je cavia waren. Maak je stamboom nog mooier door foto’s toe te voegen. De stamboom toont ook basisinformatie, zoals de naam, geboortedatum en het inteeltpercentage. Je kan de stamboom zelf ook veranderen, door verschillende gegevens toe te voegen. Of maak je eigen lay-out met een zelfgekozen kleurenschema en logo.

 

Verwantschap tussen cavia’s

Bij het fokken van cavia’s speelt verwantschap een belangrijke rol. Een laag inteeltpercentage is vaak beter voor de gezondheid van je dieren. ZooEasy maakt gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright. Deze is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De software berekent automatisch het inteeltpercentage van jonge dieren. Deze kan je ook voor het fokken makkelijk inzien, door een proefstamboom te maken van een beer en zeug. Wil je snel een overzicht van de verwantschap tussen meerdere dieren? Maak dan een verwantschapsmatrix. Daarmee zie je in één oogopslag wat het verwantschapspercentage is tussen meerdere beren en zeugen.

 

Overige gegevens voor caviafokkers

Cavia 3ZooEasy biedt veel extra mogelijkheden voor caviafokkers. Zo bouw je makkelijk een medisch dossier op voor iedere cavia, met dierenartsbezoeken, erfelijke afwijkingen of dieetgegevens. Caviafokkers die meedoen aan wedstrijden kunnen informatie over deelnames vastleggen, zoals een keurmeesterrapport, een foto en alle gewonnen titels. Wil je alle gegevens voor het fokken bij elkaar houden? Maak dan ook veilig gebruik van de lijst met contacten. Voeg iedereen toe waar je voor het fokken mee te maken hebt. Zo heb je alle gegevens bij elkaar.

 

Samen cavia’s fokken

Fok je samen met iemand anders cavia’s? Bijvoorbeeld met familieleden of collega’s? Met een ZooEasy Multi user abonnement kan je samen je eigen database bijhouden. Deze optie is vanaf twee personen. Je logt allebei in met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt allebei nieuwe cavia’s toevoegen, de gegevens van elkaars dieren bijwerken en notities met elkaar delen. Klik voor meer informatie over het samenwerken in ZooEasy.

Ook voor caviaverenigingen

ZooEasy is niet alleen geschikt voor individuele caviafokkers, maar ook voor verenigingen, clubs en andere organisaties die te maken hebben met cavia’s fokken. Met ZooEasy registreer je makkelijk alle gegevens van de caviarassen in het beheer van de vereniging. Dit is een handige manier om meer inzicht te krijgen in de gezondheid en inteelt van het ras. Vooral zeldzame caviarassen hebben hier veel baat bij. Het bestuur heeft toegang tot alle gegevens. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie leden mogen wijzigingen, of alleen mogen lezen. Zo beheer je als vereniging alle informatie centraal, terwijl de leden ook gemakkelijk toegang krijgen tot de belangrijkste informatie voor het fokken met cavia’s. Vraag ons gerust naar meer informatie over de mogelijkheden voor je eigen club of organisatie.

 

Probeer ZooEasy zelf

Probeer ZooEasy zelf en ervaar hoe makkelijk je start met je eigen online database. Registreren is gratis. Daarna kan je het programma dertig dagen kosteloos proberen.