ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Duiven kweken wordt makkelijker met ZooEasy

Kwekers van (zeldzame) duiven kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Duiven kweken

Duiven kweken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor duivenverenigingen, professionele- en hobby duivenkwekers. Onze online database geeft je meer inzicht in de bloedlijn van je duiven. Registreer alle informatie van iedere duif. Door deze informatie bij te houden krijg je meer inzicht in de afstamming van je duiven, waardoor je makkelijker goede koppels samenstellen. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere kweker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Duiven kweken

Geschikt voor alle soorten (zeldzame) duiven

Duiven kweken

Alle gegevens van je duiven in één overzicht

Duiven kweken

Snel bloedlijnen bekijken dankzij de visuele stamboom

Duiven kweken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Duiven kweken

Stel eenvoudig nieuwe koppels samen voor een helder overzicht

Duiven kweken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Duiven kweken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle soorten duiven

De software van ZooEasy is geschikt om informatie omtrent het kweken van alle soorten duiven bij te houden, zoals Kroppers, Wratduiven, Trommelduiven en nog vele andere. Ook is ZooEasy uitermate geschikt voor kwekers, verenigingen en stamboeken van duiven. Heeft je duif een onbekende bloedlijn? Ook alle andere informatie over jouw duif registreer je eenvoudig met dit programma. Iedereen kan met ZooEasy werken: van beginnende kwekers tot professionele kwekers en verenigingen.

De software is geschikt om alle gegevens van iedere duif gemakkelijk bij te houden. Noteer het registratienummer en de ouders. Zo kan je later gemakkelijk onbeperkt bloedlijnen volgen. Houd alle informatie over de gezondheid, tentoonstellingen en wedstrijdprestaties bij. Voeg ook een foto toe om de gegevens nog completer te maken. Dit is je basisinformatie om later goede broedkoppels te kiezen. Deze gegevens kan je ook opslaan of printen op je persoonlijke stamboom.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van de duif zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te betere nesten je broedkoppels hebben.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je gezonde duiven wilt!

Bereken de mean kinship van duiven

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een duif met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een duif kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een duivenras. Duiven met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Duiven met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van duiven met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg duiven beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond duivenras. Zie ook dit artikel.

Duiven kweken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor kwekers van duiven

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere kweker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 duiven. Kweek je alleen, maar wil je onbeperkt duiven toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers en grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

 

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele kweker en heb je niet zoveel duiven? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 duiven invoeren. Heb je meer dan 25 duiven? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel duiven toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen of kwekers

Kweek je samen met iemand anders duiven en deel je gegevens van je vogels? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen of kwekers

De software van ZooEasy is ook geschikt professionele kwekers, duivenverenigingen en –clubs. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een kweker, die informatie over zijn eigen duif controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk tarieven Lees meer
Duiven kweken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden