ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.580 | Accounts 10.606 | Dieren 4.865.495

Fokregistratieprogramma voor fazanten

Met de software van ZooEasy krijg je meer inzicht en overzicht van al je fazanten.

Fazanten fokken

Als fokker van fazanten wil je optimaal genieten van je dieren. Met behulp van de software van ZooEasy heb je de juiste middelen om een goede administratie bij te houden voor het fokken van je dieren. Noteer alle basisgegevens, zoals het ringnummer, geboortedatum en uiterlijke kenmerken. Houd ook nauwkeurig alle informatie bij over de bloedlijnen, gezondheidsgegevens en prestaties. Het analyseren van deze gegevens helpt om in de toekomst mooie, sterke en gezonde fazanten te fokken.

Fazanten fokken

Voor alle fazantsoorten

De software van ZooEasy is geschikt voor alle fokkers van fazanten. Het maakt niet uit of je net begint als hobbyfokker, of dat je bezig bent met het (semi)professioneel fokken van fazanten. Omdat je alle informatie op één punt verzamelt, heb je altijd een goed overzicht van de afstamming en gezondheid van al je dieren. Hierdoor kan je beter beslissen wat het beste is voor het fokken van je dieren. Daarnaast kan je gemakkelijk alle prestaties en resultaten bijhouden, zodat je een goed beeld houdt van al je dieren. Ons programma kan gebruikt worden voor de registratie van alle soorten fazanten, waaronder:

  • Blauwe oorfazant
  • Bosfazant
  • Goudfazant
  • Koningsfazant
  • Lady Amherstfazant
  • (Palawan) Pauwfazant
  • Satyr tragopan
  • Swinhoe
  • Zilverfazant

Administratie van al je fazanten

Fazanten 1Houd gemakkelijk alle gegevens bij van je fazanten. Registreer diverse gegevens die belangrijk zijn voor het fokken, zoals het ringnummer, geboortedatum, geslacht, vader, moeder en kleurslagen. Bewaar van ieder dier een medisch dossier en registreer al je contactpersonen.

Voordat je start met het fokken, stel je eenvoudig een proefstamboom samen. Selecteer een mannelijk en vrouwelijk dier en het programma berekent automatisch het inteeltpercentage van het nageslacht. Via een verwantschapsmatrix zie je snel de verwantschap tussen meerdere geselecteerde mannelijke en vrouwelijke dieren. Daarnaast maak je met één muisklik een stamboom van iedere fazant. Daarop zie je drie, vier of vijf generaties voorouders.

Stamboom voor je fazanten

Met ZooEasy maak je gemakkelijk een stamboom voor al je fazanten. Op de stamboom zie je meerdere generaties, zodat je direct ziet van welke fazanten jouw dier afstamt. Maak je stamboom nog mooier door foto’s toe te voegen. Daarnaast biedt de stamboom basisinformatie die je zelf hebt ingevoerd, zoals de naam, geboortedatum en het inteeltpercentage. Je verandert de stamboom makkelijk zelf door te kiezen welke informatie je nog meer wilt toevoegen. Of maak je eigen lay-out met een zelfgekozen kleurenschema en logo.

Ook geschikt voor organisaties

Fok je fazanten binnen jouw organisatie of in verenigingsverband? Kies dan met je organisatie voor een multi-user account. Daarmee heb je alle functies van het gewone account, maar beslis je zelf wie toegang heeft tot je database. Zo kan een bestuurslid alle gegevens inzien en wijzigen, terwijl een lid thuis vanachter zijn pc, tablet of smartphone alleen gegevens kan inzien, maar niet kan wijzigen. Zo houd je goed overzicht over de database.

Probeer ZooEasy gratis

Fok je fazanten, probeer ZooEasy dan 30 dagen gratis. Upload je dieren en ontdek zelf de mogelijkheden van ZooEasy.