ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.580 | Accounts 10.606 | Dieren 4.865.495

Hamsters fokken is eenvoudiger met ZooEasy

Hamsters fokken wordt gemakkelijker met de registratiesoftware van ZooEasy.

Hamsters Fokken

Als hamsterfokker heb je veel informatie over je dieren. Je weet wanneer ze geboren zijn, wie de ouders zijn en je kent al hun karakters. Als verantwoorde fokker gebruik je al deze informatie om verantwoorde keuzes te maken. De software van ZooEasy helpt je om al deze gegevens snel te ordenen in je eigen online database. Zo houd je meer inzicht en controle op het fokken van je hamsters.

Hamsters Fokken

Geschikt voor alle hamsters

ZooEasy is geschikt voor beginnende hobbyfokkers als professionele fokkers. Ook verenigingen en andere hamsterorganisaties maken graag gebruik van onze software. Je kan allerlei hamsterrassen registreren, waaronder:

  • Russische dwerghamster
  • Syrische hamster
  • Campbelli
  • Chinese dwerghamster
  • Roborovski
  • Korenwolf

 

Kenmerken van iedere hamster

Registreer alle gegevens van je hamsters in je eigen online database. Hierin kan je allerlei gegevens over je hamsters noteren die belangrijk zijn voor het fokken, zoals hun naam, geboortedatum, ras, kleuren, vader, moeder en eigenaar. Hiermee kan je later onbeperkt bloedlijnen volgen. Naast deze basisgegevens biedt de software veel extra registratiemogelijkheden. Noteer ook de karaktereigenschappen, kleuren en patronen van de vacht en alle gezondheidsgegevens. Upload per hamster documenten, zoals wedstrijduitslagen of een keurmeesterrapport. Voeg ook van iedere hamster een foto toe, zodat je je hamsters nog beter van elkaar kan onderscheiden.

 

Stamboom voor je hamsters

Als je alle gegevens hebt ingevuld en steeds hebt aangegeven wie de ouders zijn, kan je met één muisklik een stamboom maken van je hamster. De stamboom laat meerdere generaties zien. Zo zie je snel wie de voorouders zijn en wat per generatie het inteeltpercentage van het dier was. Dat geeft meer overzicht voor het fokken. Naast onze standaard stamboom, kan je ook je eigen lay-out maken. Bepaal zelf welke gegevens getoond mogen worden. Voeg van ieder dier een foto toe, zodat deze automatisch op de stamboom wordt geplaatst. En heb je een hamsterfokkerij? Voeg dan ook je logo toe en verander het kleurenschema, zodat je klanten en medefokkers dit duidelijk herkennen als een stamboom van jouw fokkerij.

 

Inteelt van hamsters voorkomen

Hamster 7Met ZooEasy krijg je gemakkelijk meer inzicht in de inteelt en gezondheid van je hamsters. Deze informatie kan je gemakkelijk gebruiken als je wilt fokken met (nieuwe) dieren. De software berekent bij ieder geboren dier het inteeltpercentage. Maak eenvoudig een proefstamboom. Selecteer een mannetje en een vrouwtje, en het programma berekent automatisch het inteeltpercentage van de nakomelingen. Wil je graag een snel overzicht van de verwantschap tussen je dieren? Een verwantschapsmatrix toont de verwantschap tussen de geselecteerde mannen en vrouwen. Zo kan je op basis van feiten een verantwoorde keuze maken bij het samenstellen van je koppels om mee te fokken. Hoe meer generaties dieren je hebt toegevoegd, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. Het programma maakt gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, wat is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR).

 

Gezondheid, tentoonstellingen en meer

Hamster 4Heb je met je hamsters meegedaan aan tentoonstellingen? Voeg dan het keurmeesterrapport toe aan de bijlagen en houd een overzicht van alle shows en prijzen. Noteer ook alle gezondheidsgegevens, zodat je weet welke dieren geschikt zijn om verantwoord mee te fokken. En heb je veel mensen leren kennen door je hobby of beroep als hamsterfokker? Voeg je contacten toe aan de database, zodat je alle informatie met betrekking tot het fokken op één plek hebt ondergebracht.

 

Samen hamsters fokken

Fok je samen met iemand anders hamsters? Bijvoorbeeld met een vriend, familielid of collega? Dan is ZooEasy Multi user een handig abonnement voor jullie. Hiermee log je samen in op jullie gezamenlijke online database. Voeg al jullie hamsters samen en krijg inzicht in al jullie dieren. Lees meer over de database voor twee of meer hamsterfokkers.

 

ZooEasy voor verenigingen, clubs en organisaties

Hamster 5De software voor ZooEasy is ook geschikt voor hamsterverenigingen, -clubs en andere organisaties die hamsters fokken of beheren. Dit is handig voor een groep fokkers die hun informatie bundelen voor nog meer inzicht in de verschillende hamsterrassen, of juist voor een fokregistratie voor het behoud van zeldzame rassen zoals de korenwolf. Een juiste administratie helpt om verantwoorde keuzes te maken voor het fokken van hamsters.

Als vereniging kan je met meerdere personen tegelijk inloggen op de online database. Eén beheerder krijgt toegang tot alle informatie. Daarnaast kunnen bestuursleden en gewone leden via hun eigen account gegevens inzien die de vereniging vrijgeeft. Zo is het mogelijk dat een fokker gegevens van eigen hamsters aan kan passen, terwijl leden alleen een leesaccount krijgen. Daarmee hebben zij ook de mogelijkheid om proefstambomen te maken, om potentiële hamsters te selecteren om mee te fokken. Voor meer informatie en advies voor verenigingen kan je gerust contact met ons opnemen.

 

Meld je gratis aan

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van de software? Meld je dan gratis aan bij ZooEasy. Je kan het programma dertig dagen kosteloos gebruiken. Een prima moment om je hamsters te registreren, meer inzicht te krijgen in het fokken en om alle voordelen zelf te ontdekken. Meld je nu aan bij ZooEasy en begin vandaag nog door je eerste hamsters toe te voegen aan je eigen online database.