ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Hoenders fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Fokkers van (zeldzame) hoenders kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Hoenders fokken

Hoenders fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor hoenderfokkers, hoenderverenigingen en -stamboeken. Onze online database geeft je meer inzicht in je hoenders. Registreer alle informatie van iedere hoender. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens, medisch dossier en uitslagen. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Hoenders fokken

Geschikt voor alle (zeldzame) hoendersoorten

Hoenders fokken

Alle gegevens van je hoenders in één overzicht

Hoenders fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Hoenders fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Hoenders fokken

Stel eenvoudig nieuwe fokkoppels samen voor een helder overzicht

Hoenders fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Hoenders fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle hoendersoorten

De software van ZooEasy is geschikt om informatie omtrent het fokken van alle hoendersoorten bij te houden, zoals kippen, kalkoenen, parelhoenders, pauwen en ander pluimvee. Fok je hoenders zonder stamboom? Dat is geen probleem, ook alle andere informatie over jouw dieren registreer je eenvoudig met dit programma. Iedereen kan met ZooEasy werken: van beginnende fokkers tot professionele fokkers en verenigingen.

De software is geschikt om alle gegevens van iedere hoender gemakkelijk bij te houden. Noteer het registratienummer en de ouders. Zo kan je later gemakkelijk onbeperkt stambomen volgen. Houd alle informatie bij over de gezondheid en de karaktereigenschappen van je hoenders. Voeg ook een foto toe om de gegevens nog completer te maken. Dit is je basisinformatie om later goede keuzes te maken bij het fokken van hoenders. Deze gegevens kan je ook opslaan of printen op je persoonlijke stamboom.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt van je hoenders door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van je hoender zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van uw pluimvee.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan gezonde en mooie hoenders!

Bereken de mean kinship van hoenders

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een hoender met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een hoender kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een hoenderras. Hoenders met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Hoenders met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van hoenders met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg hoenders beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond hoenderras. Zie ook dit artikel.

Hoenders fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor fokkers van hoenders

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 hoenders. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt hoenders toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers en grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele fokker en heb je niet zoveel hoenders? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 hoenders invoeren. Heb je meer dan 25 dieren? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt je pluimvee

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand hoenders en deel je gegevens van je dieren? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen

De software van ZooEasy is ook geschikt verenigingen en -stamboeken. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een fokker, die informatie over zijn eigen hoender controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk tarieven Lees meer
Hoenders fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden