ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.275 | Accounts 8.169 | Dieren 5.214.978

Honden fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Hondenfokkers kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Honden fokken

Honden fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor iedere hondenfokker en -vereniging. Veel fokkers en hondenverenigingen kiezen voor ons product, vanwege de vele voordelen. Begin je net met het fokken van honden of ben je een erkende hondenfokker met een gezond en sterk hondenras? Met de ZooEasy software houd je als fokker of vereniging makkelijk alle gegevens bij. Denk hierbij aan verwantschaps- en inteeltpercentages, maar ook print je eenvoudig en snel een professionele stamboom met alle informatie over de honden. Omdat geen enkele hondenfokker hetzelfde is, werken we bij ZooEasy met verschillende abonnementsvormen. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Honden fokken

Geschikt voor alle hondenrassen

Honden fokken

Alle gegevens van je honden in een overzicht

Honden fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Honden fokken

Verwantschap en inteelt-percentage automatisch berekend

Honden fokken

Stel eenvoudig nieuwe fokkoppels samen voor een helder overzicht

Honden fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Honden fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle hondenrassen

ZooEasy is geschikt voor alle hondenrassen, zowel met als zonder stamboom. Of je als hondenfokker nu Franse Bulldogs, Mopshonden, Labradors of Duitse herders houdt, je bewaart alle gegevens van je honden veilig in de online databank. Voor alle hondenrassen kun je een mooie honden stamboom maken, waarop je zelf de belangrijkste gegevens van je hond laat zien.

Beheer je eigen database of werk samen met meerdere accounts. Vul als hondenfokker alle informatie over elke hond in, zoals het chipnummer, titel, roepnaam, ouders en geboortedatum. Voeg ook foto’s toe van de honden om je stamboom nog mooier te maken. Verder kun je gezondheidsgegevens, dierenartsbezoeken, wedstrijduitslagen, juryrapporten en contactgegevens invoeren. Verkoop je een hond? Dan kun je de eigenaar veranderen. Zo blijft je overzicht actueel en houd je een mooi archief.

Verlaag inteeltpercentage

ZooEasy geeft de hondenfokker inzicht in de verwantschap tussen honden. Door gegevens van de ouders in te voeren, berekent onze software automatisch het inteeltpercentage van je honden. Hoe lager het inteeltpercentage, hoe beter dit is voor de gezondheid van je honden.

We gebruiken hiervoor de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). Zo kun je snel een verantwoorde keuze maken om inteelt te voorkomen. De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan het ontwikkelen van een gezond en sterk hondenras en handig voor iedere hondenfokker!

Honden fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor iedere hondenfokker

Omdat geen enkele hondenfokker hetzelfde is, werken we bij ZooEasy met verschillende abonnementsvormen. Er is een forever free abonnement, voor 1 gebruiker met een maximum van 25 honden. Wil je onbeperkt honden toevoegen en fok je alleen? Kies dan voor het single user abonnement. Voor 2 of meer gebruikers is het multi user abonnement ideaal. Grote verenigingen kunnen uit de voeten met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Fok jij je honden alleen en heb je niet zoveel dieren? Maak gebruik van ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt tot maximaal 25 honden invoeren. Heb je meer dan 25 dieren? Ga dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar wel met de mogelijkheid om onbeperkt honden toe te voegen.

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand anders honden? Bijvoorbeeld familie, vrienden of collega’s? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je hebt direct toegang tot de gegevens van de ander. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen 

De software van ZooEasy wordt niet alleen gebruikt door individuele hondenfokkers, maar ook door hondenverenigingen en overkoepelende fokorganisaties, zoals de NVSW, NHC en GRCN. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers en honden toe. Als vereniging kun je zo alle gegevens van verschillende hondenrassen bijhouden. Het is mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een hondenfokker, die informatie over zijn eigen hond controleert of wijzigt. Maar ook om proefstambomen te maken of voor inzicht in algemene gegevens over de stamboom. Als bestuur bepaal je zelf welke informatie beschikbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Honden fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo inplannen

Deze verenigingen maken o.a. al gebruik van ZooEasy, klik hier voor de complete lijst:

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden