ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

 • Nederlands Nederlands
 • English Engels
 • Deutsch Duits
 • Espana Spaans
 • Italiano Italiaans
 • Dansk Deens

Stamboomsoftware voor iedere hondenfokker en hondenvereniging

Verantwoorde hondenfokkers houden al hun fokinformatie bij met software van ZooEasy.

Honden fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor iedere hondenfokker en vereniging. Veel fokkers en verenigingen kiezen voor ons product, omdat ze hierin alle informatie over hun honden veilig kunnen opslaan. Dat heeft veel voordelen. Zo houd je eenvoudig gegevens over de gezondheid van je honden bij, kan je gemakkelijk verwantschapspercentages berekenen en geeft het programma automatisch de inteeltpercentages weer. Ook print je eenvoudig een professionele stamboom met alle gegevens over je hond.

Honden fokken

Geschikt voor alle hondenrassen

ZooEasy is geschikt voor alle rassen, zowel met als zonder stamboom. Dus of je als hondenfokker nu Labrador Retrievers, Duitse herders, Kooikerhondjes of Chihuahua’s houdt, je bewaart alle gegevens van je honden veilig in onze online database. Voor iedere hond kan je een mooie stamboom maken, waarop je zelf de belangrijkste gegevens van je dier laat zien. En met deze software volg je onbeperkt bloedlijnen van iedere hond in je database.

 

Gezondheid van je hond

Registreer gezondheidsgegevensElke verantwoorde hondenfokker vindt het belangrijk om informatie over de gezondheid van zijn dieren bij te houden. Zeker nu steeds meer aandacht is voor fairfok. Bij fairfok staat de gezondheid van je hond voorop. Dat betekent minder inteelt, ook bij rashonden met een stamboom, en een betere gezondheid van iedere hond. ZooEasy biedt voldoende mogelijkheden om deze gegevens van de honden goed bij te houden. Zo kan je diverse (RvB gezondheids)uitslagen registreren, zoals onderzoeken naar heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogafwijkingen en doofheid. Ook kan je andere informatie over dierenartsbezoeken en inentingen van iedere individuele hond registreren. Dat geeft je als hondenfokker meer inzicht om bij te dragen aan fairfok.

 

Elke hond in de database

Import Raad van BeheerMet ZooEasy beheer je je eigen database. Als hondenfokker kan je alles invullen over elke hond, zoals het chipnummer, titel, roepnaam, ouders en geboortedatum. Voeg ook foto’s toe van iedere hond om je stamboom nog mooier te maken. Maak gegevens compleet door de uiterlijke kenmerken toe te voegen. En wil je ook honden registreren die niet van jou zijn, zoals verkochte pups of een dekreu van een andere hondenfokker? Dan kan je aangeven invoeren wie de fokker en/of eigenaar van deze dieren is. Zo heb je de informatie van elke hond compleet.

 

Stamboom maken

Als je alle basisgegevens hebt ingevuld, maak je eenvoudig een stamboom. De standaard stamboom toont de naam, foto, verwanten en het inteeltpercentage van je hond. De informatie kan je zelf makkelijk aanpassen. Zo kan je gezondheidsgegevens of kampioenschapstitels tonen op de stamboom, of je voegt het logo van je kennel toe. Daardoor kan je de stamboom eenvoudig aanpassen, zowel voor eigen gebruik als om mee te geven aan nieuwe eigenaren van de pup of een andere hondenfokker. De stamboom kan je zowel digitaal opslaan als printen.

 

Inteelt voorkomen

ZooEasy biedt de hondenfokker ook mogelijkheden voor analyse van de gegevens van je honden. Zo berekent onze software automatisch het inteeltpercentage van iedere hond. Dit kan ook overzichtelijk worden getoond op de stamboom. Ben je benieuwd welke dekreu geschikt is voor je hond? Maak dan een proefstamboom, zodat je in één oogopslag ziet wat het inteeltpercentages van de pups zal worden. Of maak een verwantschapsmatrix aan met een geselecteerde set reuen en teven. Deze tabel geeft per combinatie weer wat het verwantschapspercentage is. De berekeningsmethodiek (formule van Wright) is opgesteld door de Universiteit van Wageningen. Zo kan je snel een verantwoorde keuze maken om inteelt te voorkomen. Dat is handig voor iedere hondenfokker.

 

Proeven, keuringen en shows

Doe je met je hond mee aan hondenshows, tentoonstellingen, keuringen of proeven? Registreer dan de uitslag van ieder evenement waar je aan hebt deelgenomen. Voeg bij iedere uitslag extra bijlagen toe, zoals een foto van je winnende hond, of een keurmeesterrapport. Zo houd je makkelijk informatie bij van al je kampioenen. Bovendien kan je deze informatie makkelijk meenemen als je een uitdraai maakt van de stamboom. Natuurlijk is de gezondheid van je honden het belangrijkste, maar voor de nieuwe pupeigenaar is het altijd leuk om te weten dat een of beide ouders een echte topper is.

 

Samen honden fokken

Fok je samen met iemand anders honden? Bijvoorbeeld met je familie, buren of collega’s? Dan kan het prettig zijn om al je informatie met elkaar te delen, in plaats van alles bij te houden op twee afzonderlijke databases. Met het Multi user abonnement van ZooEasy log je samen in op jullie gezamenlijke online database. Je kan nu tegelijkertijd vanuit huis of op een show gegevens van honden invullen of bijwerken. Nadat je het hebt opgeslagen, heeft de ander ook direct toegang tot jouw gewijzigde gegevens. Klik voor voor meer informatie over ZooEasy voor twee of meer  samenwerkende hondenfokkers.

Software voor hondenverenigingen

ASCN Doris KnoesterDe software van ZooEasy wordt niet alleen gebruikt door de individuele hondenfokker, maar ook door verenigingen en overkoepelende fokregistraties die het beheer houden over honden met of zonder stamboom. Organisaties vullen zelf alle informatie van alle bekende honden in. Daarna is het mogelijk om leden toegang te geven tot de database. Bijvoorbeeld om een hondenfokker informatie over zijn eigen hond te controleren en wijzigingen, proefstambomen te maken of om inzicht te krijgen in algemene gegevens op de stamboom. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie beschikbaar is voor leden en welke privacygevoelige informatie afgeschermd moet worden.

Veel verenigingen en andere organisaties gebruiken ZooEasy ook om van hun honden de gezondheidsgegevens en inteeltveranderingen te analyseren. Het is mogelijk om je eigen gegevens te exporteren voor analyse van je populatie in een extern programma zoals PopRep. ZooEasy wordt onder andere gebruikt door de volgende verenigingen:

 • Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen (NVSW)
 • Vereniging Het Nederlands Kooikershondje (VHNK)
 • Nederlandse Herdershonden Club (NHC)
 • Flatcoated Retriever Club (FRC)
 • Australian Shepherd Club Nederland (ASCN)
 • Golden Retriever Club Nederland (GRCN)

 

Import Raad van Beheer

Hondenverenigingen kunnen naast ons basispakket gebruikmaken van extra modules en diensten, zoals een koppeling met de bestanden van de Raad van Beheer, speciale bestanden voor het project Inteelt en Verwantschap of een wachtlijstmodule. Met de module Import Raad van Beheer kan de vereniging de periodieke informatie makkelijk bijwerken in ZooEasy. Je ontvangt van de Raad van Beheer de gewijzigde gegevens met adressen van iedere hondenfokker, eigenaren en gegevens over pups. Diverse hondenverenigingen maken ook gebruik van de wachtlijstmodule. Daarmee kunnen particulieren die graag een pup willen, zelf bekijken op welke plaats ze in de wachtrij staan. Neem een kijkje in onze webwinkel voor andere aanvullende diensten.

 

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis

Nieuwsgierig geworden? Begin vandaag je gratis proefperiode van ZooEasy. Voeg je eigen honden toe en maak je eerste stamboom. Iedere hondenfokker en vereniging houdt de informatie over zijn honden nauwkeurig bij in zijn eigen database. Start nu ook jouw proefabonnement.