ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Katten fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Kattenfokkers en rasverenigingen kiezen steeds vaker voor ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Katten fokken

Katten fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor iedere beginnende of professionele kattenfokker en -vereniging en geschikt voor alle kattenrassen. Onze kat software biedt veel voordelen. Start je net met het fokken van katten of ben je een erkende kattenfokker met een gezond kattenras? Met ZooEasy houd je makkelijk alle gegevens bij. Zo krijg je meer inzicht in de gezondheid, de verwantschap en stamboom van je katten. Je print daarnaast makkelijk en snel een professionele katten stamboom uit. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere kattenfokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Katten fokken

Geschikt voor alle kattenrassen

Katten fokken

Alle gegevens van je katten in een overzicht

Katten fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Katten fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Katten fokken

Stel eenvoudig nieuwe fokkoppels samen voor een helder overzicht

Katten fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Katten fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle kattenrassen

De kat software van ZooEasy houdt eenvoudig alle gegevens van alle soorten katten bij, zowel met als zonder stamboom. Of je nu katten rassen fokt als de Britse Korthaar, Noorse boskat of de Siberische kat, je bewaart alle katten informatie veilig in de online databank. Denk aan het karakter, de (genetische) eigenschappen, gezondheidsgegevens, afstamming en inteelt van je katten.

Start als kattenfokker met het invullen van de basisgegevens. Vul alle bekende gegevens in, zoals de naam, titel, chipnummer en de geboortedatum. Vul de gegevens van iedere kat aan met informatie over hun vacht, kleuren, ogen en andere uiterlijke kenmerken die van belang zijn bij het fokken met katten. Je kunt ook foto’s toevoegen van je katten om de stamboom nog mooier te maken en de stamboom van je kat controleren. Verder kun je gezondheidsgegevens, dierenartsbezoeken, wedstrijduitslagen, juryrapporten en contactgegevens invoeren. Verkoop je een kat? Dan kun je de eigenaar veranderen. Zo blijft je overzicht met katten actueel en houd je een mooi archief.

Verlaag inteeltpercentage

Ben je benieuwd wat de verwantschap tussen je katten is? Of de inteelt van je katten? ZooEasy geeft je inzicht voor een gezond kattenras! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders zijn van de kat. Onze kat software berekent automatisch de inteelt van je katten. Gegevens over de voorouders kun je ook terugvinden op de stamboom. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. Dat geeft extra inzicht bij het fokken met katten.

We maken gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan het ontwikkelen van een gezond en sterk kattenras!

Bereken de mean kinship van katten

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een kat met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een kat kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een kattenras. Katten met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Katten met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van katten met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg katten beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond kattenras. Zie ook dit artikel.

Katten fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor kattenfokkers

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere kattenfokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 katten. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt katten toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers. Grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele kattenfokker met niet zoveel dieren? Gebruik dan ons forever free abonnement. Dit abonnement is geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 katten invoeren. Heb je wel meer dan 25 katten? Kies dan het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt katten toevoegen.

Samenwerken met andere fokkers en middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand anders katten en moet je nu per kat afzonderlijk gegevens uitwisselen? Of ben je een kleine vereniging (<200 fokkers)? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen 

De software van ZooEasy is ook geschikt voor grote (>200 fokkers) kattenverenigingen, kattenregistraties en overkoepelende organisaties, zoals Felikat, NRKV, Mundikat en AFB. De Neocat vereniging werkt ook met ZooEasy. Zij hebben een bestand van ruim 180.000 katten overgezet naar ZooEasy. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een kattenfokker, die informatie over zijn eigen kat controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Katten fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Deze verenigingen maken o.a. al gebruik van ZooEasy, klik hier voor de complete lijst:

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden