ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Konijnen fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Konijnenfokkers kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Konijnen fokken

Konijnen fokken

Voor konijnen fokken is het heel belangrijk én handig om alle gegevens van je konijnen bij te houden in een goed werkend systeem. Begin je net met konijnen fokken of ben je een professional die al jaren werkt aan een gezond en sterk konijnenras? Met de software van ZooEasy kan iedere konijnenfokker en elke vereniging makkelijk alle gegevens van de konijnen bijhouden. Met de juiste en heldere informatie over je konijnen bij de hand, heb je meer inzicht om de beste keuzes te maken bij het fokken van gezonde konijnen. Omdat geen enkele konijnenfokker hetzelfde is, werken we bij ZooEasy met verschillende abonnementsvormen. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Konijnen fokken

Geschikt voor alle konijnrassen

Konijnen fokken

Alle gegevens van je konijnen in een overzicht

Konijnen fokken

Snel bekijken wie de voorouders zijn dankzij de visuele stamboom

Konijnen fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Konijnen fokken

Stel eenvoudig nieuwe fokkoppels samen dankzij helder overzicht

Konijnen fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Konijnen fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Actueel overzicht van al je konijnen

In de software van ZooEasy houd je eenvoudig gegevens van alle soorten rassen konijnen bij. Denk aan bloedlijnen en afstammingsgegevens, informatie over hun gezondheid, uiterlijke kenmerken, maar ook persoonlijke aantekeningen. Zo start je een eigen database en met deze gegevens is het makkelijker om nieuwe fokkoppels samen te stellen.

Start met het invullen van de basisgegevens. Denk aan naam, de geboortedatum, het geslacht en de kleuren van de vacht. Verder kun je ook gezondheidsgegevens, dierenartsbezoeken, wedstrijduitslagen, juryrapporten en contactgegevens invoeren. Verkoop je een konijn? Dan kun je de eigenaar veranderen. Zo blijft je overzicht met konijnen in jouw bezit actueel en houd je een mooi archief.

Verlaag inteeltpercentage

Door gegevens van de ouders van de konijnen in te voeren krijg je inzicht in verwantschap. Hoe lager het inteeltpercentage, hoe beter dit is voor de gezondheid van je konijnen. Het inteeltpercentage wordt nauwkeuriger naarmate je meer generaties konijnen toevoegt aan de database. De software berekent automatisch de verwantschap tussen je konijnen. Hierbij maken we gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Een onmisbaar gegeven als je werkt aan het ontwikkelen van een gezond en sterk konijnenras.

Bereken de mean kinship van konijnen

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een konijn met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een konijn kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een konijnenras. Konijnen met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Konijnen met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van konijnen met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg konijnen beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond konijnenras. Zie ook dit artikel.

Konijnen fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor iedere fokker

Omdat geen enkele konijnenfokker hetzelfde is, werken we bij ZooEasy met verschillende abonnementsvormen. Zo is er forever free, voor 1 gebruiker met een max. van 25 dieren. Wil je onbeperkt dieren toevoegen en fok je alleen? Kies dan voor het single user abonnement. Voor 2 of meer gebruikers is het multi user abonnement ideaal. Grote organisaties kunnen uit de voeten met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een fokker die alleen konijnen fokt en heb je niet zoveel dieren? Dan kun je ons forever free abonnement gebruiken. De software is dan geschikt voor 1 gebruiker en je kunt tot maximaal 25 dieren invoeren. Heb je wel meer dieren dan die 25? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt dieren toevoegen.

Software voor middelgrote organisaties

Fok je samen met je partner, vrienden, familie of collega’s? Dan kies je voor het multi user abonnement van ZooEasy. Hiermee beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote organisaties

Ook verenigingen en overkoepelende konijnenorganisaties die zich bezighouden met het konijnen fokken en beheer, zoals de KLN en VIVFN, kunnen gebruik maken van ZooEasy. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers én dieren toe. Als vereniging kan je zo alle gegevens van verschillende konijnenrassen bijhouden. Het bestuur kan dan zelf beslissen welke informatie uit de database zichtbaar is voor leden en wat moet worden afgeschermd.

Bekijk tarieven Lees meer
Konijnen fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden