ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Muizen fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Fokkers van muizen kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Muizen fokken

Muizen fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor muizenfokkers, muizenfokverenigingen en -stamboeken. Onze online database geeft je meer inzicht in je je muizen. Fok verantwoord en registreer alle informatie van iedere muis. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens en gezondheid. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Muizen fokken

Geschikt voor alle soorten muizen

Muizen fokken

Alle gegevens van je muizen in één overzicht

Muizen fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Muizen fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Muizen fokken

Stel eenvoudig nieuwe fokkoppels samen voor een helder overzicht

Muizen fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Muizen fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle soorten muizen

De software van ZooEasy is geschikt om alle variëteiten van muizen bij te houden, zoals kleuren, tekeningen haarstructuur en nog veel meer. Ook is ZooEasy uitermate geschikt voor fokkers, verenigingen en stamboeken van alle soorten muizen, zoals de Woelmuis, Bosmuis of de Dwergmuis. Fok je muizen zonder stamboom? Dat is geen probleem, ook alle informatie over jouw dieren registreer je eenvoudig met dit programma. Iedereen kan met ZooEasy werken: van hobbyfokkers tot professionele fokkers en verenigingen.

De software is geschikt om alle gegevens van iedere muis gemakkelijk bij te houden. Noteer het registratienummer en de ouders. Zo kan je later gemakkelijk onbeperkt bloedlijnen volgen. Houd alle informatie bij over de karaktereigenschappen en gezondheid van je muizen. Deze gegevens kan je ook opslaan of printen op je persoonlijke stamboom.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van muis zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van je muizen.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je verantwoord muizen wilt fokken.

Bereken de mean kinship van muizen

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een muis met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een muis kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een muizenras. Muizen met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Muizen met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van muizen met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg muizen beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond muizenras. Zie ook dit artikel.

Muizen fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor fokkers van muizen

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 muizen. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt muizen toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers en grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele fokker en heb je niet zoveel muizen? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 muizen invoeren. Heb je meer dan 25 muizen? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt muizen toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand muizen en deel je gegevens van je dieren? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen

De software van ZooEasy is ook geschikt muizenfokverenigingen en -clubs. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een fokker, die informatie over zijn eigen muizen controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Muizen fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden