ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Paarden fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Fokkers van (zeldzame) paarden kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Paarden fokken

Paarden fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor paardenfokkers, paardenfokverenigingen en -stamboeken. Onze online database geeft je meer inzicht in je paarden. Registreer alle informatie van ieder paard. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens, medisch dossier en uitslagen. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Paarden fokken

Geschikt voor alle (zeldzame) paardenrassen

Paarden fokken

Alle gegevens van je paarden in één overzicht

Paarden fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Paarden fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Paarden fokken

Stel eenvoudig nieuwe fokkoppels samen voor een helder overzicht

Paarden fokken

Beheer de database met meerdere accounts. perfect voor verenigingen!

Paarden fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle paardenrassen

De software van ZooEasy is geschikt om informatie omtrent het fokken van alle paardenrassen bij te houden, zoals de Arabier, Engels volbloed, Haflinger of Belgisch trekpaard. Ook is ZooEasy uitermate geschikt voor fokkers, verenigingen en stamboeken van zeldzamere paardenrassen, zoals het Gelders Paard, Groninger Paard, Fries Paard en het Nederlands Trekpaard. Fok je paarden zonder stamboom? Dat is geen probleem, ook alle informatie over jouw dieren registreer je eenvoudig met dit programma. Iedereen kan met ZooEasy werken: van beginnende fokkers tot professionele stoeterijen en stamboeken.

De software is geschikt om alle gegevens van ieder paard gemakkelijk bij te houden. Noteer de naam, titel, registratienummer, geboortedatum, vader, moeder en uiterlijke kenmerken. Zo kan je later gemakkelijk onbeperkt bloedlijnen volgen. Houd alle informatie bij over het exterieur van ieder paard, karaktereigenschappen, gezondheid en wedstrijdprestaties. Voeg ook een foto toe om de gegevens nog completer te maken. Dit is je basisinformatie om later goede keuzes te maken bij het fokken van paarden. Deze gegevens kan je ook opslaan of printen op je persoonlijke stamboom.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt van je paarden door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van het paard zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van uw paarden.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan gezonde en sterke paarden!

Bereken de mean kinship van paarden

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een paard met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een paard kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een paardenras. Paarden met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Paarden met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van paarden met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg paarden beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond paardenras. Zie ook dit artikel.

Paarden fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor fokkers van paarden

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 paarden. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt paarden toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers en grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele fokker en heb je niet zoveel paarden? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 paarden invoeren. Heb je meer dan 25 dieren? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt paarden toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand paarden en deel je gegevens van je dieren? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen

De software van ZooEasy is ook geschikt paardenfokverenigingen en -stamboeken. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een fokker, die informatie over zijn eigen paarden controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Paarden fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Deze verenigingen maken o.a. al gebruik van ZooEasy, klik hier voor de complete lijst:

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden