ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.580 | Accounts 10.606 | Dieren 4.865.495

Ponysoftware van ZooEasy

Verantwoord pony's fokken is gemakkelijker met de software van ZooEasy

Pony software

De software van ZooEasy is ideaal om de administratie van al je pony’s bij te houden. Steeds meer fokkers, verenigingen en stamboeken kiezen hiervoor, omdat je gemakkelijk alle gegevens bijhoudt in je eigen online database. Registreer met onze software alle uiterlijke kenmerken van iedere pony, houd een medisch dossier bij en krijg een goed inzicht in de inteelt en verwantschap. Met de juiste informatie maak je makkelijker verantwoorde keuzes bij het fokken van pony’s.

Pony software

Software voor alle pony’s

Ons online programma is geschikt voor alle fokkers van pony’s, zoals beginnende hobbyfokkers, professionele stoeterijen, stamboeken en ponyverenigingen. Met ZooEasy kan je alle informatie van je ras(sen) bijhouden, zodat je een goed overzicht krijgt in de stambomen van al je dieren. Het wordt ook gebruikt door fokkers van zeldzame rassen die zich bezighouden met het behoud van een ras, omdat je gemakkelijk inteelt- en verwantschapsberekeningen maakt die belangrijk zijn voor het beheer van je ras. De software is geschikt voor alle ponyrassen, zoals:

  • Falabella
  • Shetland Pony
  • New Forest Pony
  • Welsh
  • Dartmoor
  • IJslander
  • Fjordenpaard
  • Mérens
  • En vele anderen

 

Pony registreren

De software maakt het gemakkelijk om alle informatie van iedere pony te registeren. Start met de basisgegevens, zoals het registratienummer, naam, titel, geboortedatum, geslacht en uiterlijke kenmerken. Voeg ook de vader en moeder toe van het dier, zodat je later snel een stamboom kan maken en goed inzicht houdt in de verwantschap tussen dieren. Daardoor kan je later onbeperkt bloedlijnen volgen. Met een foto van je pony maak je de basisgegevens compleet. Houd van iedere pony ook extra informatie bij, zoals een medisch dossier, wedstrijduitslagen en meer.

 

Gezondheidsgegevens

Houd alle gegevens over de gezondheid van iedere pony bij. Maak bijvoorbeeld notities van dierenartsbezoeken, bewaar gegevens van het laatste verplichte mestonderzoek en upload bestanden van iedere gezondheidsuitslag. Houd ook nauwkeurig informatie bij over eventuele (erfelijke) afwijkingen, zodat je later goed kan zien welke dieren wel of niet geschikt zijn om verder mee te fokken. Omdat je deze gegevens goed bijhoudt, krijg je een goed inzicht in de gezondheid van al je pony’s.

 

Software voor inteelt en verwantschap

Pony 2Voor het berekenen van de inteelt- en verwantschapspercentages maakt ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). Zodra je een veulen toevoegt, berekent de software automatisch het inteeltpercentage van het pasgeboren dier. Bepaal voor het fokken de verwantschap tussen je pony’s. Selecteer een merrie en een hengst en maak een proefstamboom. Of selecteer meerdere hengsten en merries tegelijk en maak een verwantschapsmatrix. Dit geeft schematisch weer in hoeverre de diverse koppels met elkaar verwant zijn. Op deze manier krijg je snel inzicht in de verwantschap tussen je dieren, zodat je een verantwoorde fokkeuze kan maken.

 

Stamboom maken voor iedere pony

Zodra je twee of meer generaties pony’s hebt toegevoegd aan het programma, kan je met één muisklik een stamboom maken van iedere pony. De stamboom toont meerdere generaties van je dieren. Bepaal zelf welke informatie op de stamboom getoond mag worden, zoals de naam, geboortedatum, geslacht, inteeltpercentage of titels. Als je een afbeelding hebt toegevoegd aan de basisgegevens van je pony, dan laat de software dit automatisch zien op de stamboom. Pas de lay-out van je stamboom aan in het kleurenschema naar keuze en voeg eventueel een logo toe van je stoeterij, ponyvereniging of stamboek.

 

Wedstrijden en contacten

Pony 6Houd bij aan welke wedstrijden en shows je hebt meegedaan met je pony. Noteer de datum, uitslagen en behaalde prijzen. Heb je een keurmeesterrapport ontvangen? Upload deze dan als bijlage bij de prestaties van je pony. Voegen eventueel een foto van die dag toe.

Daarnaast bewaar je alle gegevens van je contactpersonen met onze software. Zo houd je alle contacten in één handig overzicht.

 

Samen pony’s fokken

Wil je de gegevens van je pony’s niet individueel registreren, maar samen met een andere hobbyfokker, een familielid of bijvoorbeeld met een collega op je stoeterij? Kies dan voor het Multi user abonnement van ZooEasy. Bij dit abonnement krijg je twee managementaccounts. Hiermee heb je samen toegang tot alle gegevens van jullie gezamenlijke database. Registreer iedere pony net zoals een individuele fokker dat doet, met het verschil dat jullie nu samen alle wijzigingen direct kunnen zien. En breid jouw samenwerking uit naar meerdere personen? Dan kan je gemakkelijk extra accounts toevoegen, zodat je met meerdere personen toegang hebt tot al jullie gegevens.

 

Verenigingen en stamboeken

De software van ZooEasy is ook geschikt voor verenigingen, stamboeken en andere fokregistraties van pony’s. Het wordt onder andere gebruikt door het Nederlands New Forest Pony Stamboek. De vereniging kiest een beheerder die de gehele database onder zijn hoede heeft. Daarnaast kunnen verschillende leden een account krijgen die past bij hun rol. Zo kan een fokker eigen gegevens toevoegen en wijzigen, terwijl een lid toegang kan krijgen via een leesaccount. Daarmee kunnen geen wijzigingen worden aangebracht, maar heeft het lid toch inzicht in het deel van de database dat zij mogen inzien.

ZooEasy biedt naast het uitgebreide basispakket aanvullende diensten en ondersteuning voor verenigingen en stamboeken. Neem een kijkje in de webshop voor extra mogelijkheden, zoals cursussen voor de beheerder over het gebruik van de software, het inrichten van de database of andere diensten. Ook is het mogelijk om een koppeling te maken met een zustervereniging in binnen- of buitenland. Vraag ons gerust naar meer mogelijkheden of maatwerk.

 

Gratis proefperiode

Ontdek zelf hoe gemakkelijk de software van ZooEasy werkt, zodat je administratie bijhouden veel eenvoudiger wordt. Meld je aan en start direct met je gratis proefperiode van dertig dagen.