ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.261 | Accounts 8.791 | Dieren 5.712.414

Runderen fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Stamboeken en fokkers van runderen kiezen steeds vaker voor ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Runderen fokken

Runderen fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor boeren, fokkers, verenigingen, stamboeken en landschappen die runderen en koeien fokken. Onze online database geeft je meer inzicht in je runderen en koeien. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens, medisch dossier en uitslagen. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Runderen fokken

Geschikt voor boeren, fokkers en verenigingen die runderen en koeien fokken

Runderen fokken

Alle gegevens van je runderen in één overzicht

Runderen fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Runderen fokken

Verwantschap en inteelt-percentage automatisch berekend

Runderen fokken

Stel eenvoudig nieuwe combinaties samen voor een helder overzicht

Runderen fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Runderen fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle runderen en koeien

De software van ZooEasy houdt eenvoudig de gegevens van alle soorten runderen en koeien bij, zowel met als zonder stamboom. Het is geschikt voor alle rassen, bijvoorbeeld voor de Lakenvelder, Limousin & Hollandse Dexter koe. Je bewaart alle informatie van je runderen en koeien veilig in de online databank. Denk aan het karakter, de (genetische) eigenschappen, gezondheidsgegevens en afstamming.

Start met het invullen van de basisgegevens. Registreer alle bekende gegevens van je runderen en koeien zoals de naam, registratienummer, geboortedatum en (voor)ouders. Zo volg je makkelijk de bloedlijnen. Maak je stamboom nog mooier door foto’s van je runderen toe te voegen. Zo onderscheid je de runderen en koeien makkelijk van elkaar. Verder kun je ook een medisch dossier maken om de gezondheidsgegevens, keuringsuitslagen en dierenartsbezoeken bij te houden. 

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt van je runderen en koeien door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van het rund of de koe zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van de runderen.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan een gezonde en sterke runderen en koeien!

Runderen fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor fokkers van runderen en koeien

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 runderen. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt runderen of koeien toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers of een stamboek. Een stamboek met veel leden werkt het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele fokker en heb je niet zoveel runderen of koeien? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 runderen en koeien invoeren. Heb je meer dan 25 dieren? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een klein stamboek, maar je kunt wel onbeperkt runderen toevoegen.

Samenwerken met andere fokkers en stamboeken

Fok je samen met iemand runderen of koeien en deel je gegevens van je dieren? Of heb je een stamboek met minder dan 200 leden? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Grote stamboeken

De software van ZooEasy is ook geschikt voor een groot stamboek (>200 leden), zoals de Vereniging Lakenvelder Runderen, Vereniging Holland Dexter en Het Brandrood Rund. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een fokker, die informatie over zijn eigen runderen of koeien controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Runderen fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden