ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.239 | Accounts 8.625 | Dieren 5.426.581

Vogels kweken wordt makkelijker met ZooEasy

Kwekers van (zeldzame) vogels kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Vogels kweken

Vogels kweken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor vogelverenigingen, professionele- en hobby vogelkwekers. Onze online database geeft je meer inzicht in de bloedlijn van je vogels. Registreer alle informatie van iedere vogel. Door deze informatie bij te houden krijg je meer inzicht in de afstamming van je vogels, waardoor je makkelijker en beter keuzes maakt voor het nieuwe kweekseizoen. Daarnaast voldoe je ook direct aan de wettelijke eisen voor het bijhouden van je eigen administratie. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere kweker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Vogels kweken

Geschikt voor alle (zeldzame) vogelsoorten

Vogels kweken

Alle gegevens van je vogels in één overzicht

Vogels kweken

Snel bloedlijnen bekijken dankzij de visuele stamboom

Vogels kweken

Verwantschap en inteelt-percentage automatisch berekend

Vogels kweken

Stel eenvoudig nieuwe koppels samen voor een helder overzicht

Vogels kweken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor kwekers!

Vogels kweken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle vogelsoorten

De software van ZooEasy is geschikt om informatie omtrent het kweken van alle vogelsoorten bij te houden, zoals Parkieten, Zebravinken, Sijsjes, Agapornissen en nog vele andere. Ook is ZooEasy uitermate geschikt voor kwekers, verenigingen en stamboeken van zeldzamere vogelsoorten. Heeft je vogel een onbekende bloedlijn? Ook alle andere informatie over jouw vogels registreer je eenvoudig met dit programma. Iedereen kan met ZooEasy werken: van beginnende kwekers tot professionele kwekers en verenigingen.

De software is geschikt om alle gegevens van iedere vogel gemakkelijk bij te houden. Noteer de naam, geslacht, registratienummer, geboortedatum, ouders en uiterlijke kenmerken zoals kleur. Zo kan je later gemakkelijk onbeperkt bloedlijnen volgen. Houd alle informatie over de gezondheid, tentoonstellingen en wedstrijdprestaties bij. Voeg ook een foto toe om de gegevens nog completer te maken. Dit is je basisinformatie om later goede broedkoppels te kiezen. Deze gegevens kan je ook opslaan of printen op je persoonlijke stamboom.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders van de vogel zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te betere nesten je broedkoppels hebben.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan een gezonde nesten!

Vogels kweken

Wil je weten hoe vogelkwekers ZooEasy gebruiken in hun hobby? Lees dan dit artikel en abonneer je op ZooEasy nieuws.

Lees artikel

Passende software voor kwekers van vogels

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere kweker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 vogels. kweek je alleen, maar wil je onbeperkt vogels toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers en grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele kweker en heb je niet zoveel vogels? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 vogels invoeren. Heb je meer dan 25 vogels? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt vogels toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen of kwekers

Kweek je samen met iemand anders vogels en deel je gegevens van je dieren? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen of kwekers

De software van ZooEasy is ook geschikt professionele kwekers, vogelverenigingen en -stamboeken. Het wordt onder andere gebruikt door Aviornis International vzw en Asociacion Anillos del Jaral. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een kweker, die informatie over zijn eigen vogel controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Vogels kweken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Deze verenigingen maken o.a. al gebruik van ZooEasy, klik hier voor de complete lijst:

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden