ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.580 | Accounts 10.606 | Dieren 4.865.495

Vogels kweken is makkelijker met ZooEasy

ZooEasy is de favoriete software van de meeste vogelkwekers

Vogels Kweken

Als vogelkweker wil je zo veel mogelijk tijd doorbrengen met je vogels. ZooEasy helpt je daarbij. Log in en houd eenvoudig alle informatie bij. Zo heb je veel inzicht in de gezondheid, prestaties en inteelt van je dieren. Je stelt makkelijk broedkoppels samen, terwijl je veel tijd overhoudt om je vogels optimaal te verzorgen en ervan te genieten. Zo wordt kweken een stuk eenvoudiger.

Vogels Kweken

Geschikt voor het kweken van alle vogelsoorten

Ons programma is geschikt voor elke beginnende, gevorderde, hobby- en professionele vogelkweker. Iedereen kan er gemakkelijk mee werken. Vul net als veel andere vogelkwekers de gegevens van je vogels in op je eigen online database, zodat je straks alle bloedlijnen kan volgen. Zo krijg je meer inzicht in de afstamming van al je vogels, zodat je later gemakkelijker keuzes kunt maken voor het volgende kweekseizoen. Bovendien voldoe je aan de wettelijke eisen voor het bijhouden van je eigen administratie. Je kan alle vogelsoorten bijhouden met de database van ZooEasy, zoals:

  • Parkieten
  • Kanaries
  • Zebravinken
  • Papegaaien
  • Vinken
  • Sijsjes
  • Gouldamadines
  • Agapornissen
  • En vele andere vogelsoorten

 

Vogels registeren

Met ZooEasy registreer je alle informatie over al je vogels die belangrijk zijn voor het kweken. Vul alle basisgegevens in, zoals het ringnummer, het geslacht, geboortedatum en de kleuren. Selecteer ook de ouders van de vogel, zodat je een goed inzicht krijgt in de bloedlijnen en deze onbeperkt kan volgen. Dit is later handig, wanneer je broedkoppels selecteert om mee te kweken. Het programma berekent dan automatisch het inteeltpercentage van de jongen uit het nieuwe nest. Daarnaast biedt deze versie veel andere mogelijkheden, zoals het maken van stambomen, gegevens van vogelshows en –tentoonstellingen bijhouden, medische gegevens registreren en al je contactgegevens bijhouden.

Stamboom maken

Met ZooEasy maak je gemakkelijk zelf een stamboom. Bijvoorbeeld met 3, 4 of 5 generaties vogels. De stamboom toont onder andere de kleur van de vogel, de geboortedatum en het inteeltpercentage. Heb je een foto van je dieren opgeslagen, dan wordt deze automatisch op je stamboom getoond.

Stamboek voor verenigingenVogels 2

Verenigingen en werkgroepen gebruiken de database bijvoorbeeld om alle vogels van leden centraal te registreren. Hierbij kan het bestuur alle gegevens inzien en wijzigen. Leden hebben een apart account om in te loggen, waarmee ze de vogels kunnen zien. Zo kan iedere kweker verantwoorde keuzes maken.

Probeer ZooEasy gratis

Kweek je vogels, dan kies je voor ZooEasy om je dieren te registreren. Probeer nu zelf hoe gemakkelijk dat is. Meld je aan en probeer ZooEasy 30 dagen gratis.