ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 5.367 | Accounts 10.257 | Dieren 4.808.569

Fokregistratie sierwatervogels

Fokkers van sierwatervogels registreren hun dieren gemakkelijk met de software van ZooEasy

Watervogels

Als fokker of houder van sierwatervogels wil je verantwoorde fokkeuzes maken. De software van ZooEasy maakt het gemakkelijker om alle gegevens goed bij te houden, te registeren en analyseren. Stel ook gemakkelijk een stamboom samen van iedere watervogel. Zo krijg je meer inzicht in de bloedlijnen, inteelt en gezondheid van iedere zwaan, gans of eend. Op basis van deze informatie is het eenvoudiger om geschikte broedkoppels samen te stellen.

Watervogels

Voor alle sierwatervogels

De software van ZooEasy wordt gebruikt door startende hobbyfokkers en ervaren en (semi-)professionele fokkers van sierwatervogels. Ook verenigingen of samenwerkende fokkers kunnen hier gemakkelijk gebruik van maken. Hiermee houd je gemakkelijk je eigen administratie bij en kan je onbeperkt de bloedlijnen van je watervogels volgen. Het programma is geschikt voor de registratie van alle soorten watervogels, met of zonder stamboom. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

  • Zwanen
  • Ganzen
  • Eenden
  • En andere sierwatervogels

 

Stamboom zwaan, eend en gans

Met ZooEasy registreer je al je watervogels in je eigen database. Voeg bijvoorbeeld een zwaan toe en vul alle informatie in, zoals het ringnummer, geslacht, geboortedatum en uiterlijke kenmerken. Geef aan wie de vader en moeder van de zwaan zijn, zodat je een goed overzicht houdt van familiebanden en volg onbeperkt bloedlijnen. Maak eenvoudig een stamboom om een overzicht te krijgen van bijvoorbeeld de voorouders van de zwaan. Het programma berekent automatisch de verwantschap tussen de ouderdieren. Je ziet direct het inteeltpercentage van de jonge zwaan, zowel in het algemene overzicht als op de stamboom.

Je kan de stamboom van iedere zwaan, gans of eend makkelijk opslaan en printen. Pas zelf de gegevens aan die je wel of niet wilt tonen op de stamboom. Zo kan je een versie voor eigen beheer printen, of juist een stamboom om mee te geven aan andere fokkers of nieuwe eigenaren.

 

Voordelen van ZooEasy

Zwanen 8

ZooEasy heeft het voordeel dat je je administratie van iedere zwaan, gans of eend volledig online bijhoudt. Daarvoor is wel altijd een verbinding met het internet nodig. Je kan overal inloggen met je computer, laptop, smartphone of tablet. Wij zorgen automatisch voor een back-up, zodat je je gegevens niet kwijtraakt. Daarnaast is ZooEasy niet alleen handig voor indiduele fokkers of houders van zwanen, eenden en andere watervogels, maar ook voor watervogelverenigingen en -organisaties. Ook als je met twee of meer personen samen één administratie bijhoudt, is het heel gemakkelijk om dat met ZooEasy te doen.

 

Probeer ZooEasy gratis

Fok of houd je zwanen, ganzen, eenden of andere watervogels? Meld je dan aan bij ZooEasy en probeer de software 30 dagen gratis.