ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

DNA registratie met ZooEasy

DNA registratie met ZooEasy

Datum: juni 6, 2023

DNA-onderzoek speelt in onder andere de (ras)hondenfokkerij een steeds grotere rol. Nieuwe technieken maken steeds meer mogelijk, en fokkers maken hier graag gebruik van. Uitgebreide DNA profielen van honderdduizenden SNP’s en uitslagen van honderden geteste eigenschappen en aandoeningen zijn geen uitzondering meer. Verschillende laboratoria bieden dergelijke DNA-pakketten aan, waarvan Embark één van de bekendste is. 

 

Klantvraag

Twee van onze klanten, de stichting FGH (Fokregistratie en Gezondheidsbeheer (Ras)Honden) en de vereniging de Weimarse Staande hond, hebben aangegeven graag hulp van ZooEasy te willen bij het beheren van al deze DNA gegevens. En natuurlijk gaan wij daar graag op in! Tijdens een verkennend gesprek hebben we samen de wensen en mogelijkheden besproken. Wat willen onze klanten, en wat kunnen wij bieden?

 

Wat willen we aanbieden?

ZooEasy is voornemens om onder andere het gemakkelijk registreren van DNA uitslagen en SNP profielen van aanbieders zoals Embark mogelijk te gaan maken, evenals het vergelijken van inteeltcoëfficiënten op DNA niveau en stamboomniveau. Door straks deze gegevens in ZooEasy op te kunnen slaan, is en blijft ZooEasy de database waar alle dier-gerelateerde informatie in is vastgelegd. Zo hou je als vereniging of als individuele fokker alle informatie overzichtelijk op één plek bij elkaar. Vanuit ZooEasy kunnen de gegevens vervolgens zo nodig worden aangeleverd naar andere organisaties of instanties ter analyse. 

 

Pilot

Ondertussen zijn onze medewerkers al druk aan het nadenken over de mogelijkheden en invulling van de toekomstige ‘module DNA registratie’. Samen met de FGH en VWSH starten we een pilot op om deze module te ontwikkelen. Zodra de module ontwikkeld is informeren we onze klanten hierover.

 

Ben je geïnteresseerd? Hou dan onze website en social media goed in de gaten voor updates over dit project!