ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.027 | Accounts 9.099 | Dieren 5.822.671

Even voorstellen: Harm Jan Aardema, tester bij ZooEasy en houdt van natuur en dieren!

Even voorstellen: Harm Jan Aardema, tester bij ZooEasy en houdt van natuur en dieren!

Datum: april 29, 2021

Mijn werk voor ZooEasy voelt als een kruiswoordpuzzel die ik moet oplossen. Het is technisch en ontspannend tegelijk!” Sinds 1 januari 2021 werkt Harm Jan bij ZooEasy als tester om de applicatie geautomatiseerd te kunnen testen, wat het testen van nieuwe releases efficiënter en makkelijker maakt. “Vooral de sfeer bij ZooEasy bevalt me goed. Het is informeel, vrij, vriendelijk en de lijnen zijn kort. Ik kende Erik al van andere projecten en de samenwerking met hem heb ik altijd als erg goed en aangenaam ervaren. Een mooie reden om nu twee dagen in de week als tester bij ZooEasy te werken

Hoe ziet Harm Jans dag eruit?

Ik woon in Duitsland samen met mijn vrouw en twee kinderen (zoon van acht en dochter van bijna zes). Ik werk twee dagen in de week bij ZooEasy, ik heb een kantoor dicht bij huis en kan alles via Home Office doen. Ik onderhoud het contact met mijn collega’s via e-mail, Skype en Teams.”

Als tester bij ZooEasy zorg ik ervoor dat bij een nieuwe en verbeterde versie van ZooEasy Online we de regressietest niet meer handmatig hoeven uit te voeren. Een regressietest is de laatste test voordat er een nieuwe versie live gaat. We zorgen dan dat alle belangrijke functionaliteiten goed werken. Op deze test niet meer handmatig te hoeven uitvoeren, maak ik een soort van robot die met één druk op de knop inlogt, dieren aanmaakt, stambomen inricht en dieren combineert die een match zijn. Snel, efficiënt en er kunnen minder menselijke fouten worden gemaakt.

‘Mijn werk is als een kruiswoordpuzzel’

Harm Jan gaat verder: “het leuke van mijn werk is dat ik het zie als een kruiswoordpuzzel of sudoku. Ik vind het heerlijk om technisch bezig te zijn en het werkt voor mij ook nog eens ontspannend. Je ontrafelt net als bij een kruiswoordpuzzel de codes en ziet direct resultaat van je oplossingen. Het geeft mij veel voldoening als alles werkt, efficiënt is en de puzzel is opgelost! Dat al mijn collega’s hier goed mee kunnen werken is een extra pluspunt.”

Beter voor de ZooEasy gebruikers

Harm Jans werk bevindt zich voornamelijk op de achtergrond van ZooEasy en op het eerste gezicht zullen klanten of gebruikers van de website niet merken dat hij bezig is. Toch is het resultaat ook voor de gebruikers van groot belang. “Doordat we met de robot sneller nieuwe releases kunnen testen, kunnen gebruikers profiteren van een kwalitatief betere applicatie met minder fouten en verstoringen. Dat draagt erg bij aan de klanttevredenheid van ZooEasy.

Liefhebber van de natuur

“Als tester zit ik veel achter mijn computer. In mijn vrije tijd ga ik dan ook graag naar buiten en wandelen in de natuur. Ik woon in Duitsland en woon in een dorpje met bergen en bossen om me heen. De ideale plek om heerlijk te wandelen. Daarnaast ben ik ook graag in Spanje, waar ik samen met vrienden, familie en vrijwilligers een oud dorp restaureer. Heerlijk bezig zijn en genieten van de Spaanse zon en natuur.

Dieren zijn een spiegel

Ik fok zelf geen dieren, maar heb wel twee katten Fleck en Holly. In Spanje woon ik in de wildernis en een boer verderop had een wilde, helemaal witte kat. Onze katten zijn daar nakomelingen van en helemaal wit. Fleck had eerst een klein zwart vlekje, maar die is nu ook weg. Je kunt ze dus bijna niet uit elkaar houden. Ze zijn allebei erg wild, maar gelukkig worden ze wel iets rustiger nu ze ouder worden. Dat is vooral voor de vogels in de buurt heel fijn!

Vroeger hadden we thuis honden en later heb ik zelf nog drie katten gehad. Dieren kunnen je veel leren over jezelf en een spiegel zijn. Katten en honden kunnen je dichter bij je gevoel brengen. Als je verdriet hebt dan weerspiegelen ze die emotie. Ze brengen je intuïtie bij.

Zin in de uitdaging!

Harm Jan heeft het nu al goed naar zijn zin bij ZooEasy. Hij staat voor een mooie uitdaging en kan echt bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van ZooEasy Online. “Ik werk met veel plezier bij ZooEasy en hoop dat ik nog lang mag meewerken aan het verbeteren van de software!”