ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Gebruik van DNA-informatie binnen de fokkerij

Gebruik van DNA-informatie binnen de fokkerij

Datum: januari 19, 2021

Donderdagavond 3 december 2020 werd er een thema-avond ‘Fokken met verstand’ gericht op het gebruik van DNA-informatie binnen de fokkerij gehouden.

Waarom is fokken met verstand zo belangrijk?

‘Fokken met verstand’ is een thema-avond waarin steeds een thema wordt behandeld dat van invloed is op het fokken met dieren. Voor ZooEasy zijn deze avonden erg interessant. We houden scherp bij wat de ontwikkelingen in onze branche zijn en proberen samen met jou te werken aan een gezond en sterk ras en onze software te blijven verbeteren. We delen deze informatie dan ook graag met jou!

Waar ging de avond over?

Tijdens de thema-avond worden er vragen van de aanwezigen behandeld en worden er presentaties gegeven over het thema. Elke vragen en voorbeelden die werden gegeven:

  • Wat zijn de voordelen van DNA-informatie gebruik? En wat zijn de valkuilen?
  • Hoe kan DNA-informatie worden gebruikt voor selectie en behoud van genetische diversiteit?
  • Praktijkvoorbeeld: DNA-informatie toegepast om de zeldzame Nederlandse dubbeldoel runderrassen met missende of onvolledige afstammingsgegevens in een stamboek te registreren.

Wil je het antwoord op bovenstaande vragen weten? Of de presentaties terugkijken? Alle vragen en presentaties zijn beschikbaar gesteld en kun je hier vinden.

Fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Erik Reudink, CEO van ZooEasy, gaf tijdens de eerste thema-avond op 5 november 2020 een presentatie over de software van ZooEasy: “Bij ZooEasy vinden we het belangrijk dat fokkers en organisaties hun administratie goed bijhouden en werken aan een gezond en sterk ras. Onze software helpt fokresultaten te verbeteren. In de database kun je makkelijk stambomen maken en inteelt percentages berekenen. Zo wordt er met de Mean Kinship module berekend of twee dieren een goede match zijn en wat het inteeltpercentage van de nakomelingen is.”

Meer weten over inteelt? Lees de infographics ‘Omgaan met inteelt’ eens door. Deze infographics geven een grafische weergave en uitleg van complexe inteelt informatie.

Thema-avond bijwonen? Save the date!

Op donderdagavond 18 maart 2021 is er een nieuwe thema-avond ‘Fokken met verstand’ gericht op het belang van de Genenbank. Hoe werkt dit en hoe ziet het eruit? Houdt deze pagina in de gaten om een aanmeldformulier in te vullen.