ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Goede opkomst gebruikersavond ZooEasy

Goede opkomst gebruikersavond ZooEasy

Datum: mei 20, 2016

Welke ontwikkelingen staan er op de planning voor ZooEasy? Hoe kan je nog meer uit je database halen? En waar willen verenigingen zelf meer over weten? Dit alles kwam ter sprake tijdens de jaarlijkse gebruikersavond van ZooEasy. Op 21 april kwamen beheerders van diverse Nederlandse dierenverenigingen naar Hilversum voor meer informatie en om in gesprek te gaan met het team van ZooEasy. Er was een goede opkomst met klanten uit heel Nederland die samen onder andere de geiten-, runder- en hondenverenigingen vertegenwoordigen.

Waarom een klantenavond?

De software van ZooEasy is speciaal ontwikkeld voor fokkers. Dat hebben we altijd gedaan door goed te overleggen met fokkers van allerlei diersoorten. Wat zijn hun wensen? Wat is er nodig om de registratie te verbeteren? Deze gesprekken met individuele fokkers en verenigingen hebben geleid tot de software die je nu gebruikt. Maar de ontwikkelingen staan nooit stil. Soms komen er nieuwe wetten voor het houden of fokken van dieren, soms zijn er technologische ontwikkelingen of ontstaan er nieuwe wensen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidsregistratie. Daarom blijven we in nauw contact met fokkers van allerlei diersoorten.

Daarnaast vinden de verenigingen het prettig om te weten hoe ze nog meer informatie uit hun verzamelde gegevens kunnen halen. En vooral ook of het allemaal nog gemakkelijker kan. De gebruikersavond is daarom voor zowel de bezoekers als voor het team van ZooEasy een leuke bijeenkomst om nog meer van elkaar te leren.

Ontwikkelingen

De avond begon met een overzicht van de toekomstige ontwikkelingen van ZooEasy. De laatste tijd heeft ZooEasy met name maatwerk geleverd. Zo is de dekaanvraagmodule voor een hondenvereniging beschikbaar gekomen. Andere processen in ZooEasy worden juist geoptimaliseerd. We werken op dit moment bijvoorbeeld aan het nachtverwerkingsproces. Het nachtverwerkingsproces herberekent de inteelt- en verwantschapspercentages als je een wijziging hebt doorgevoerd bij één of meerdere dieren. Dit zorgt ervoor dat je overdag sneller kan werken, maar vanaf 1 uur ’s nachts kan je programma gedurende 30-45 minuten traag werken. Tijdens dit proces wordt er ook automatisch een back-up gemaakt van al jouw gegevens. Omdat er nu steeds meer dieren worden ingevoerd (met name door de verenigingen), kost dit soms veel tijd. We hebben de capaciteit al verdubbeld, maar nu gaan we dit proces ook efficiënter maken. Daarbij gaan we niet meer alle dieren herberekenen, maar alleen de dieren waarop een wijziging van toepassing is geweest. Daardoor zal dit proces ’s nachts weer sneller en beter werken.

Verder zullen in het komende jaar diverse nieuwe en verbeterde functies beschikbaar komen, zoals:
–        Bloedverwanten wordt uitgebreid met bijvoorbeeld neven, nichten, ooms, tantes, voorouders;
–        Zelf selecteren welke bestanden je wilt exporteren;
–        Verbeterde zoekfuncties;
–        Uitgebreidere rapportages, met meer generaties voorouders, gegevens van combinaties, nakomelingen bij dier- en combinatierapportages;
–        Niet meer in- en uitloggen als je extra velden toevoegt.

Dit is slechts een greep uit de nieuwe ontwikkelingen. Als je ZooEasy gebruikt, krijg je bericht van ons zodra de aanpassingen beschikbaar komen.

Tip: rapportages maken

In het tweede deel van de avond legde Jan Vissinga van ZooEasy uit hoe je zelf rapportages kunt maken met ZooEasy. Wil je bijvoorbeeld een aangepaste stamboom maken of andere vooraf ingevulde formulieren printen? Kijk dan op onze pagina met Downloads en handleidingen en kies voor het document Handleiding rapportage ontwerpen.

Reacties van de beheerders

Tot slot was er veel ruimte voor vragen van de beheerders. De één heeft heel specifieke vragen en wensen, die we via de helpdesk met de beheerders oppakken. Anderen hebben juist algemene vragen, bijvoorbeeld: wat doe ik als een hond bij het verkeerde nest staat? Hoe toon je meerdere generaties op een stamboom? Kan je onbeperkt dieren, gezondheidsuitslagen, showuitslagen en andere bestanden uploaden? Alle vragen zijn deze avond beantwoord. Mocht je zelf nog extra vragen hebben, kijk dan eens op onze FAQ of neem gerust contact op met de helpdesk.

Team ZooEasy kijkt weer terug op een geslaagde avond en wil langs deze weg de beheerders hartelijk danken voor hun komst en bijdragen aan de gebruikersavond.

Gebruikersavond ZooEasy