ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Hoe deel je op een veilige manier informatie binnen je organisatie?

Hoe deel je op een veilige manier informatie binnen je organisatie?

Datum: september 14, 2020

Het delen van gegevens binnen organisaties is een steeds belangrijker onderwerp. Informatie moet overal snel en actueel beschikbaar zijn. Het is daarom belangrijk dat je dit als organisatie goed geregeld hebt. Hierbij ontstaan er vaak nog problemen, maar welke problemen komen hier naar voren en is er een oplossing? In dit artikel lees je tegen welke problemen organisaties aanlopen, op welke manier de NVSW dit heeft toegepast en hoe je de problemen kunt oplossen.


Hoe het in veel gevallen nog gaat….

Bij de oude dier registratieprogramma’s staan alle data in een computerprogramma op de PC van de beheerder. Wil een lid meer weten over een dier? Dan moet er contact opgenomen worden met de beheerder om de vraag te beantwoorden.. En als een fokker een proef stamboom wil uitdraaien, dan heeft de beheerder hier ook een aandeel in. Kortom, veel is afhankelijk van de beschikbare tijd van de beheerder. Bij een organisatie met veel leden ontstaat hierdoor al gauw een probleem dat er onvoldoende invulling wordt gegeven aan de toenemende informatiebehoefte. Mede door de veranderende verwachtingen in de maatschappij dat informatie overal snel, actueel en veilig (conform de AVG) beschikbaar moeten zijn, is het nodig voor organisaties om hierin een stap te zetten. Maar hoe doe je dit?


De overstap van de NVSW naar ZooEasy Online

DDe Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen (NVSW) werkt al sinds 2008 met ZooEasy, Willem Stemerdink is al sinds het begin hierbij betrokken als beheerder: “Met ZooEasy regel je zelf de inzagerechten voor leden, bestuursleden en commissieleden. Dat geeft een beschermd gevoel. Ook de angst voor een computercrash behoort definitief tot het verleden, nu alles veilig op de servers van ZooEasy staat. Voor de overstap naar ZooEasy werkten we met GCS Datamanager. Daarmee was de data alleen beschikbaar voor de beheerder en konden we niet voldoen aan de informatiebehoefte binnen de organisatie.”


Hoe werkt het precies?

Organisaties kunnen commissies en leden autoriseren voor het invoeren en inzien van informatie in de database zodat taken verdeeld worden en leden alleen de openbare informatie inzichtelijk krijgen. Zie ook deze algemene video over ZooEasy waarbij we ook ingaan op dit onderwerp: https://www.youtube.com/watch?v=eaQ0Fri_Rck


Voordelen:

  • Snel en actuele informatie opvraagbaar
  • Regie houden wie welke informatie kan zien (conform AVG)
  • Delen van informatie mogelijk
  • Informatie staat op 1 centrale plek
  • Iedereen beschikt over dezelfde gegevens 

 

Meer weten? 

Neem gerust contact met ons op of plan een vrijblijvende demo in voor je organisatie.