ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

HVHL-studenten ontvangen Anymal Research Award voor opdracht bij ZooEasy! 

HVHL-studenten ontvangen Anymal Research Award voor opdracht bij ZooEasy! 

Datum: juni 25, 2024

Afgelopen donderdag 20 juni zijn de studenten Mariëlle Klaassen, Sanne Bosman en Leonie Fitting van de opleiding Diermanagement (minor: Professionalisering van de hippische sector) aan de Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) bekroond met de Anymal Research Award 2024. Deze eervolle onderscheiding wordt sinds 2023 jaarlijks uitgereikt aan een winnende groep studenten die zich bezighouden met innovaties en nieuwe media in de paardensector.

 

Gedurende een half jaar hebben ook dit jaar studenten van HVHL onder begeleiding van vier docenten intensief onderzoek verricht bij Anymal BV en verschillende partners van Anymal, waaronder HELTIEhorse, ZooEasy en VHL Genetics. Het doel van dit onderzoek was om studenten actief te betrekken bij de nieuwste technologische ontwikkelingen. 

Mariëlle, Sanne en Leonie hebben hun opdracht bij ZooEasy uitgevoerd. Zij deden onderzoek naar wat ZooEasy kan betekenen als dierregistratiesoftware voor paardenstamboeken. Onderdeel van hun onderzoek was het interviewen en enquêtes afnemen bij diverse paardenstamboeken, om hun wensen in kaart te brengen. 

Uit het onderzoek van de studentes is gebleken dat ZooEasy zeker een bijdrage kan leveren voor paarden- pony- en ezelstamboeken. Veel van de functies zoals het uitdraaien van een paspoort of stamboom, het bijhouden van afstammingsgegevens, en het registreren van diverse keuringen en uitslagen zijn al beschikbaar in ZooEasy. En het KGPS (Klassiek Gelderlander Paarden Stamboek) bewijst ondertussen al hoe bruikbaar ZooEasy is; zij zijn inmiddels overgestapt op een ZooEasy administratie!

Op 20 juni j.l. was het zo ver en presenteerden alle studenten bij de GD in Deventer de resultaten van hun onderzoek. Er werd een presentatie gegeven over elk van de drie uitgevoerde onderzoeken. Vervolgens was het aan de jury, bestaande uit de begeleidende docenten, de opdrachtgevers en onafhankelijk jurylid Ruben Burger (communicatie- en projectmanager van communicatiebureau Imagro) om een winnaar te kiezen.

Alle drie de groepen verzorgden een mooie, inzichtelijke presentatie over hun onderzoeksopdracht. De onderwerpen varieerden van een onderzoek naar het begeleiden van klanten bij de keuze van het juiste mineralen/voedingssupplement voor hun paard, de mogelijkheid om via de Anymal-app bij VHL DNA testen voor paarden te bestellen, tot de rol die ZooEasy kan spelen voor paardenstamboeken. Na rijp beraad koos de jury uiteindelijk het onderzoek bij ZooEasy van Mariëlle, Sanne en Leonie uit als winnaar! 

Het spreekt voor zich dat wij als ZooEasy hier hartstikke blij mee en trots op zijn! We feliciteren ‘onze’ studenten dan ook van harte met hun behaalde award. En we hopen dat er nog veel meer paardenstamboeken de overstap naar ZooEasy zullen maken!