ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

‘Inzicht hebben in alle aanwezige dieren vind ik een groot voordeel’

‘Inzicht hebben in alle aanwezige dieren vind ik een groot voordeel’

Datum: november 22, 2023

Daisy van der Meer is dierverzorger bij kinderboerderij de Oedenstee in Hoogvliet. De Oedenstee is één van acht verschillende kinderboerderijen, die samen onder Stichting Natuurstad Rotterdam vallen. Natuurstad stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie, educatie en participatie. Op hun acht bijzondere kinderboerderijen en veertien inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid.

Sinds begin 2023 maakt Stichting Natuurstad Rotterdam voor al haar kinderboerderijen gebruik van ZooEasy. Daisy is aangewezen als super-manager van het ZooEasy abonnement voor alle kinderboerderijen. Zij vertelt ons meer over hoe dit bevalt:

 

Excel bestanden

“De Oedenstee waar ik dierverzorger ben is één van in totaal acht kinderboerderijen binnen Stichting Natuurstad. Elke kinderboerderij heeft wel ongeveer 100 dieren als je alles meerekent; koeien en schapen, maar ook knaagdieren, vogels… van klein tot groot. We zijn een tijdje opzoek geweest naar dé oplossing om al deze dieren binnen Natuurstad bij elkaar te krijgen.

In eerste instantie deed een collega alle administratie in een Excel bestand. Eén keer per maand moesten wij per kinderboerderij een apart Excel bestand invullen en opsturen, en hij werkte dat dan bij in het grote bestand op zijn computer. Dat was heel erg veel werk.

In 2022 ben ik aangesloten bij de projectgroep Dierbestand . Uiteindelijk dachten we dat de administratie toch makkelijker moest kunnen dan met Excel. Zo  zijn we bij ZooEasy terecht gekomen. Een collega had al ervaring met ZooEasy en  we dachten: waarom proberen we het niet?”

 

Cursus

“Het eerste idee om iets anders te proberen is eigenlijk begonnen in 2022. Nadat we een plan hadden opgesteld, zijn we begin 2023 met ZooEasy begonnen en hebben we cursussen ingepland. Toen ZooEasy net geïntroduceerd werd waren er nog een aantal vraagtekens. Sommige collega’s hadden in het begin nog zoiets van: waarom gaan we dit op meerdere plekken bijhouden? Maar na de cursussen waren ze om en zagen ze dat dit inderdaad wel goed kan werken. Hun vraagtekens werden door deel te nemen aan de cursus uit de wereld geholpen.

Ik ben voor het abonnement van Natuurstad aangesteld als super-manager. Daarnaast hebben we nog zeven management accounts, voor elke kinderboerderij één. Iedereen houdt z’n eigen dierenbestand bij. Mijn account kan alles, de andere accounts hebben een paar beperkingen maar iedereen kan er goed mee werken. Voor onze locatie werk ik ons dierbestand bij met mijn account. Zo houdt iedereen zijn eigen dieren bij, en ik hou bij of zij het bijhouden.”

 

Samenwerking met ZooEasy

“De samenwerking met ZooEasy heb ik ervaren als heel prettig. Als ik een vraag had dan werd hij vrij snel al beantwoord. Ik kreeg ook gewoon een heel duidelijk antwoord waar ik iets mee kon. Ik heb het idee dat daar echt de tijd voor genomen werd, dat is heel prettig. Het grootste voordeel van het gebruik van ZooEasy vind ik het inzicht in elkaars dieren. Nu kan ik direct bij alle andere kinderboerderijen kijken, wie heeft wat staan en is het familie van elkaar? Zo kunnen we bij het fokken de inteelt in de populatie beperken.

Op dit moment werkt alles prima. Ik liep aan tegen een probleempje met aan- en afvoerlijsten, maar Jan heeft het helemaal naar wens voor ons ingevuld en het probleem opgelost. Ik heb nu niets wat ik anders zou willen.”