ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Mean kinship berekeningen met ZooEasy nu beschikbaar!

Mean kinship berekeningen met ZooEasy nu beschikbaar!

Datum: oktober 28, 2020

De afgelopen maanden is er samen met de Vereniging de Nederlandse Schapendoes (VNS) en Wageningen Universiteit (WUR) gewerkt aan de ontwikkeling van de module Mean kinship. Vanaf heden is het mogelijk om mean kinship berekeningen te maken met ZooEasy. De WUR heeft de berekeningen getest en de VNS gaat de module nu in gebruik nemen. 

In een eerder artikel vertelden we al meer over de inhoud van de mean kinship module. In dit artikel gaan we een stapje verder en vertelt de eigenaar en oprichter van ZooEasy, Erik Reudink, o.a. over hoe je de module in gebruik kunt nemen, hoe het werkt en wat de kosten zijn. Maar ook vertelt hij over de verbeteringen die nog worden doorgevoerd.

 

Hoe kun je de mean kinship module in gebruik nemen?

Omdat het gebruiken van de module verschillende stappen kent, hebben we een stappenplan gemaakt. Hierin beschrijven we welke taken de beheerder van de administratie moet volgen en wat de taken van ZooEasy zijn. 

 

Hoe werkt de module mean kinship?

Om een goed beeld te geven hoe de module in zijn werk gaat hebben we een introductievideo gemaakt. Hierin wordt de mean kinship module toegelicht:

 

Er worden cookies gebruikt voor deze content. Accepteer de cookies om de content te bekijken.

 

Zijn er ook beperkingen in het gebruik?

Gelukkig werkt de mean kinship module goed. Toch zijn er nog wel een tweetal beperkingen. Erik vertelt: “De module vraagt veel rekencapaciteit. Heb je een administratie waar je veel problemen hebt met herberekeningen, dan kan het zijn dat je ook problemen krijgt met de mean kinship module. Helaas moeten we dan de module afraden of het aantal voorouder generaties waarover berekeningen worden uitgevoerd moet beperkt worden.”

 

Welke verbeteringen worden er nog doorgevoerd?

“We werken op dit moment aan de mogelijkheid om percentages in te delen in kleuren (bijv. rood en groen). Uitkomsten boven een bepaald percentage krijgen de kleur rood, alles daaronder groen. In de lijst met dieren kun je de kleur als stoplicht tonen. Dan is het snel inzichtelijk welke dieren wel en welke niet voldoen aan de criteria. Deze criteria stelt de organisatie zelf in.” Verder werkt ZooEasy nog aan een advies matrix waarin alle mogelijke kruisingen van fokdieren staan. Daar komen stoplichten bij in als een nakomeling geboren wordt.

 

Wat zijn de kosten van de module?

De module kost eenmalig €495,00 incl. BTW. Jaarlijks betaal je nog €125,00 incl. BTW voor het onderhoud. Omdat deze module erg belangrijk is voor het onderhouden van een gezond en sterk ras, hebben wij mooie aanbieding. Je betaalt voor de eenmalig kosten nu €395,00 incl. BTW. Deze aanbieding is geldig t/m 31 december 2020.

De module kun je bestellen via deze link.

 

Heb je nog tips?

Erik heeft ook nog een paar tips: “Het is erg belangrijk om eerst de founders in te voeren. Deze zorgen namelijk dat het grootste deel van de berekeningen opnieuw moet gebeuren. Stel dit eerst op orde, dan worden de berekeningen snel geautomatiseerd. Bijvoorbeeld als er nakomelingen worden ingevoerd of andere wijzigingen worden aangebracht. Een tweede tip is dat je ook poprep kunt gebruiken. Dit geeft inzicht in de opbouw van een stamboom.”