ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Nieuwe video’s en handleidingen met uitleg over ZooEasy nu beschikbaar

Nieuwe video’s en handleidingen met uitleg over ZooEasy nu beschikbaar

Datum: november 7, 2019

De afgelopen periode heeft het team ZooEasy hard gewerkt aan het maken van nieuwe video’s en handleidingen over het gebruik van ZooEasy Online. Deze video’s en handleidingen zijn op basis van vragen die we via de helpdesk hebben gekregen opgesteld. Daar waar we merkten dat gebruikers tegen dezelfde vragen aan liepen, hebben we hiervoor een uitleg geschreven.

De belangrijkste lichten we hier even uit:

  • Hoe kan ik alleen de dieren zien die ik in bezit heb?
    Dit is met afstand de meest gestelde vraag aan de helpdesk. Hoe je dit eenmalig kan instellen hebben we in deze video voor je uitgelegd. Wat belangrijk is, is dat hierna standaard de dieren worden getoond waar je zelf als eigenaar staat. Bij overleden en verkochte dieren is het dus belangrijk dat je de eigenaar verwijderd, als je deze niet wilt zien in de lijst van je eigen dieren.
  • Hoe kan ik extra informatie opslaan bij een dier?
    Als je net met ZooEasy begint, dan zijn per dier altijd een aantal vaste velden beschikbaar zoals Ras, Kleur en Geboortedatum. Als je extra gegevens wilt opslaan die specifiek voor jouw diersoort zijn, dan kun je heel eenvoudig in extra velden informatie opslaan. De uitleg hiervoor kun je in deze video vinden.
  • Hoe verberg ik een veld wat ik niet gebruik?
    Standaard worden alle velden getoond, maar mogelijk gebruik je ze niet allemaal voor jouw diersoort. Het is mogelijk om een heel aantal van de velden te verbergen in de Instellingen. Hoe je dat doet kan je in deze video zien.

Met ZooEasy Online kun je als beheerder nu ook zelf rapportages maken. De rapportages kun je opmaken in je eigen huisstijl zoals logo, voor- achterblad en lettertype. Wij hebben de handleiding nu beschikbaar gesteld zodat je ze ook helemaal zelf kan maken! Daarbij hebben we voor het gemak ook een aantal sjablonen bijgeleverd die je kan gebruiken zoals een stamkaart, 4 en 6 generatie stamboom.

Naast het maken van een rapportage leggen we in de handleiding ook uit hoe je als beheerder rechten kan toekennen aan jouw gebruikers om bepaalde rapportages wel of niet te gebruiken. Vanaf deze pagina kun je de handleiding en sjablonen downloaden.