ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Project Groene Scholen

Project Groene Scholen

Datum: januari 10, 2024

Wist je dat naast o.a. rasverenigingen, individuele fokkers en kinderboerderijen ook scholen gebruik kunnen maken van ZooEasy? In Nederland zijn er meerdere instellingen die ‘groen onderwijs’ geven. Hiermee worden scholen voor bijvoorbeeld MBO onderwijs bedoeld die zich richten op opleidingen in de categorie dier en natuur. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen als hovenier, bedrijfsleider in de agrarische sector, medewerker dierverzorging, paraveterinair, etc. 

 

Deze groene scholen houden als onderdeel van hun curriculum ook verschillende soorten dieren, waar de studenten mee leren werken. Er wordt onder andere gefokt met verschillende dieren en er moeten diergegevens worden opgeslagen en bijgehouden. Dat maakt ZooEasy bij uitstek geschikt als diermanagement programma voor groene scholen! Niet alleen worden de gegevens van de dieren in ZooEasy efficiënt en compleet opgeslagen en bijgehouden, ook de studenten leren zo direct het belang van een goede verslaglegging en registratie.

Eén van onze klanten is bijvoorbeeld MBO Terra, een groene school met drie vestigingen in Noordoost Nederland. Zij maken al sinds 2013 gebruik van ZooEasy als diermanagement programma om de gegevens van hun dieren mee te beheren. Ook Tectura Tuinbouwschool Melle, een groene school in België maakt sinds 2019 gebruik van ZooEasy. 

Om onze school-klanten nog beter te kunnen bedienen, was ZooEasy ook aanwezig bij de op 30 november j.l. georganiseerde scholingsdag van het Landelijk Platform Dier. Deze dag had als thema ‘dierverzorging in de toekomst’. Daarnaast zijn we voornemens een klankbordgroep met vertegenwoordigers van groene scholen te starten. Zo hopen we een nog beter beeld te krijgen van hoe ZooEasy optimaal kan aansluiten bij de wensen van groene scholen. Daar gaan we dit jaar met veel enthousiasme mee aan de slag!