ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.061 | Accounts 9.274 | Dieren 5.820.579

Rassenuitsluiting

Rassenuitsluiting

Datum: september 9, 2021

Daar waar de samenleving steeds kritischer wordt op thema’s als LHBTI*, discriminatie en rassenuitsluiting, wat heden ten dage zelfs als zeer onwenselijk wordt gezien, is het selecteren of uitsluiten op ras bij ZooEasy juist wél gewenst. 

In het verleden deed ZooEasy niet aan rassenuitsluiting. Het toevoegen van een bepaald ras werd in onze software als tabblad getoond in de dierenlijstweergave. Wanneer het resultaat bij een zoekactie slechts dieren van één bepaald ras opleverde, werden álle tabbladen van de overige rassen eveneens getoond. Noem het rassengelijkheid…
Toch blijkt dit overbodig te zijn. 

Om het voor onze gebruikers zo eenvoudig en inzichtelijk als mogelijk te maken, hebben we daarom besloten ons in versie 2.5.25 schuldig te maken aan rassenuitsluiting! Wanneer je nu filtert of zoekt op een specifiek ras, zie je niet langer de tabbladen van alle overige rassen. Om het tabblad te kunnen zien moet het dier in eerste instantie wél aan een bepaald ras zijn gekoppeld. In het detailscherm van ieder dier kun je de lijst van aangemaakte rassen vinden. De zoekactie kan eenvoudig weer ongedaan gemaakt worden door op ‘In bestand’ te klikken, waarna alles weer inzichtelijk is. 

Rassenuitsluiting blijkt dus niet in álle gevallen onwenselijk te zijn. De nieuwe functie in de online ZooEasy software versie 2.5.25 is daar een perfect voorbeeld van. Dat maakt ZooEasy uiteraard niet racistisch, maar gewoonweg efficiënt!

*LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen.
**ZooEasy steunt supportgroeperingen die zich hard maken voor gelijkheid in rechten voor alle seksen.