ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

United States Eurasier Club (USEC)

United States Eurasier Club (USEC)

Datum: februari 1, 2019

Fokkers van Amerikaanse Eurasiërs Club zetten de liefde voor hun honden op de eerste plaats

“De Eurasiër is een heel bijzonder ras. Deze hond ziet er heel mooi uit, is een gezelschapsdier, enorm intelligent, waakzaam, lief en leuk”,  vertelt Sarah Paddock. Sarah zag deze hond tien jaar geleden en was meteen verliefd. Ze beheert de database en is de gezondheidscoördinator van de United States Eurasier Club, Inc. (USEC). USEC heeft als missie om de fokkwaliteit van het ras Eurasiër te stimuleren en promoten. “De USEC en onze fokkers zijn toegewijd om dit ras te behouden en om een hoge fokstandaard te behouden door te fokken volgens de ‘Eurasier Way’. Deze fokprincipes zijn vastgelegd door de oprichters van dit ras. De ‘Eurasier Way’ houdt in dat alle fokkers van Eurasiërs hobbyfokkers zijn, die de gezondheid en liefde voor hun honden op de eerste plaats stellen, hun honden opnemen binnen hun gezin. Deze principes gaan altijd boven het belang van fokken. Onze fokkers zullen alleen fokken als ze zeker weten dat er voldoende mensen zijn waar de puppy’s kunnen opgroeien. Ook zullen ze hun best doen om de beste fokparen samen te stellen. Gezondheid, temperament en de rasstandaard behouden zijn de belangrijkste waarden wanneer iemand wil fokken met Eurasiërs.”

Fokken met zorg en aandacht

USEC heeft ongeveer 15 fokkers onder hun leden. Zij focussen op gezondheid, temperament, inteelt beperken en de FCI-standaard behouden. Alle leden zijn verantwoordelijke fokkers die het ras willen behouden. Sarah vertelt: “Alle leden kiezen zorgvuldig de fokparen uit. Voor ieder nestje onderzoeken we mogelijke fokcombinaties, gezondheidsinformatie binnen de stamboom en we voeren alle gezondheidstests uit. We delen deze informatie op verzoek met onze leden, zodat ze goed geïnformeerde keuzes kunnen maken en zo de beste fokparen samenstellen. Als ze hun keuze hebben gemaakt, zal het bestuur van USEC deze beoordelen. Wanneer alles volgens het fokbeleid gaat, krijgen het nest een certificaat om dat te bewijzen.”

Overstap naar ZooEasy

De Amerikaanse vereniging gebruikt ZooEasy nu ongeveer een jaar. “We kozen voor ZooEasy, omdat het gebruiksvriendelijk leek en omdat het de mogelijkheden heeft die we zochten om onze oude database te vervangen. Zo vinden we het prettig dat we velden kunnen aanpassen naar de eisen van onze club. Ook is het prettig dat de database in de cloud is, zodat verscheidene leden op ieder moment van de dag kunnen inloggen. We hebben ook de mogelijkheid om anderen toegang te geven tot onze database, zoals onze fokkers. Dat kan in een later stadium nuttig zijn.” Sarah vervolgt: “Onze nieuwe ZooEasy database genereert ook onze nestcertificaten. Die sturen we naar onze fokkers nadat hun fokcombinaties zijn goedgekeurd.”

Tips voor verenigingen

Sarah geeft verenigingen en clubs die ZooEasy overwegen de tip om de implementatie goed voor te bereiden. “Als we opnieuw zouden beginnen, dan zou ik onze eigen database goed bekijken en beoordelen welke velden we wel en niet zouden importeren. Ik zou ook als tip willen geven om een training of een telefonische doorloop in te plannen om samen met ZooEasy te kijken wat belangrijk is voor onze database en hoe we dan het gemakkelijkst de database kunnen gebruiken. Bedenk ook vooraf welk soort rapporten je wilt maken en welke informatie daarop komt te staan. Als je dit vooraf helder hebt, bespaart je dat veel tijd. Ik zou ook de oude database nog eens goed doornemen voor je deze gaat importeren, zodat je ook kan beslissen welke data je niet wilt meenemen. Maar globaal genomen ging onze start met ZooEasy behoorlijk vlot.”