ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.057 | Accounts 7.908 | Dieren 5.155.872

Wildcards bij het zoeken

Wildcards bij het zoeken

Datum: januari 30, 2020

Wist je al dat het ook mogelijk is om een wildcard te gebruiken als je in ZooEasy zoekt? De zoekfunctie werkt alleen als je de naam van een dier of het registratienummer 100% correct invoert. Maar wat nu als je alleen nog maar een deel van de naam weet? Billy weet ik nog wel, maar de kennelnaam weet ik niet meer zeker. Ik denk wel te weten dat de kennelnaam erachter stond. Dan zoek ik in ZooEasy op [ Billy* ]. De haken [ ] zijn niet nodig, alleen de tekst met de asterisk. Nu zie ik alle dieren in de administratie waarvan de naam begint met Billy. Maar helaas, mijn Billy zit er niet tussen. Misschien stond de kennelnaam toch voor de naam? Dus ik zoek opnieuw op [ *Billy ]. En ja hoor, daar zit hij wel tussen. Dit had ik ook in 1x kunnen doen door te zoeken op [ *Billy* ]. Dan krijg ik alle dieren waarbij Billy ergens in de naam staat. 

Zo kan je het ook doen met het registratienummer. Als je wel het nummer weet, maar niet de letters, dan kan je dus zoeken op [ *1234* ] en dan krijg je alle dieren waarbij 1234 in het registratienummer staat.

Ook kan je zo alle dieren van een bepaalde kennel opzoeken. Bijvoorbeeld van kennel Serendipity. Dit is een kennelnaam die achter de gegeven naam staat, dus dan zoek je bij Naam op  [ *Serendipity ] en dan krijg je een lijst met alle dieren die de kennelnaam Serendipity hebben. 

Bij Uitgebreid zoeken werkt de wildcard ook. Als je bijvoorbeeld alle dieren wilt weten waar een Extra veld is ingevuld, dan plaats je een asterisk bij Uitgebreid zoeken onder het tabblad Extra velden in dat veld. Dan krijg je een lijst met alle dieren waarbij dit veld is ingevuld. Ook als je bijvoorbeeld zoekt op alle dieren met resultaat A, dan kan je in dat veld 

[ *A* ] invoeren en dan krijg je alle dieren die een resultaat met A erin hebben. 

Hiermee wordt de lijst met zoekresultaten korter wat veel bladeren scheelt tussen de gevonden pagina’s! En je kan altijd vinden wat je zoekt!