ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

ZooEasy-directeur wint Award voor projectmanagement

ZooEasy-directeur wint Award voor projectmanagement

Datum: april 11, 2017

Afgelopen maandag kreeg Erik Reudink de bronzen award uitgereikt voor zijn onderscheidende aanpak in projectmanagement. De prijs werd uitgereikt door de IPMA-NL (International Project Management Association), het grootste platform binnen de branche. Dit kreeg hij voor zijn rol als projectmanager bij drie Nederlandse gemeenten, waar hij naast zijn werk bij ZooEasy ook ICT-projecten leidt. Erik was blij verrast: “Ik ben er trots op dat ik een award heb gewonnen, maar je doet het wel samen met je team. De grootste beloning die ik heb gekregen is dat ik alle medewerkers van het team stuk voor stuk zag groeien als professional.”

ICT-projecten

Naast zijn werk voor ZooEasy is Erik ook betrokken als ICT-projectmanager bij de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek. “Ik kreeg de opdracht om een nieuwe ICT-omgeving te realiseren voor de drie gemeenten, omdat de bestaande ICT-omgeving verouderd was. We zijn daarom aan de slag gegaan om alle werkplekken te voorzien van nieuwe apparatuur. Iedere medewerker kreeg een Ultrabook of Thin client, zodat zij overal hun werk kunnen doen: op kantoor, thuis of onderweg. Dat maakt deel uit van Het Nieuwe Werken. Daar kwam veel bij kijken; de telefonievoorzieningen en software moesten overal geschikt worden gemaakt voor de nieuwe omgeving en medewerkers kregen een opleiding om daarmee om te gaan. Daardoor is nu een moderne en toekomstgerichte ICT-omgeving ontstaan. Deze is veiliger en kan onderhouden worden tegen lagere kosten.”

Uitdagingen

Tijdens de opdracht kreeg Erik te maken met diverse uitdagingen, zoals de beheersbaarheid van de kosten en de hoge tijdsdruk. Hij vertelt: “We zijn over het oorspronkelijke budget heengegaan, maar door alles goed te overleggen en de opdrachtgever steeds ruim op tijd te informeren, konden we dit toch samen oplossen.” Een andere wens van de gemeenten was om snel over te gaan naar de nieuwe ICT-omgeving. “Normaal duurt zo’n project twee jaar, maar wij hebben de gemeente Heerde binnen negen maanden laten werken met de nieuwe ICT-omgeving. Binnen een jaar daarna zijn ook de gemeenten Oldebroek en Hattem overgestapt naar de nieuwe werkomgeving.” Hoe was dat zo snel mogelijk? “Als eerste leren van ervaringen uit andere projecten. Ook hebben we diverse deelprojecten uitbesteed en een duidelijke deadline meegegeven. Dat betekent dat we als team heel hard stuurden op resultaten.”

Team ZooEasy

Ook binnen ZooEasy merken zowel het team als de klanten dat Erik sterk is in projectmanagement. Erik: “We leveren vaak maatwerk voor klanten. We stippelen we samen het project van begin tot eind uit. Daarbij is iedereen betrokken; we doen dit echt samen met de klant en de ontwikkelaars van ons team.” Dat levert vooral heel veel tevreden reacties op. Wat is zijn geheim? “Je moet leren van ieder project en daar niet alleen over nadenken, maar het de volgende keer ook anders aanpakken. Ook is het belangrijk om als één hecht team samen te werken. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en is expert op zijn eigen gebied. Door goed met elkaar samen te werken, krijg je steeds weer een mooi eindresultaat.”

IPMA-NL reikt jaarlijks een prijs uit aan de beste B/C-gecertificeerde projectmanager van het jaar. Erik was genomineerd in de categorie vanaf 35 jaar. De jury beoordeelt de gecertificeerden op hun persoonlijke kwaliteiten. Deze deelnemers zijn eerder tijdens hun assessment beoordeelt op de beslissingen die zij hebben genomen in het project zoals risicobeheersing, beheersing van de financiën, management en meer.

 

Foto boven: links Riejo Reudink, rechts Erik Reudink.
Foto onder: links Erik Reudink.