ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

ZooEasy voor paardenstamboeken: pilot met KGPS!

ZooEasy voor paardenstamboeken: pilot met KGPS!

Datum: mei 16, 2024

ZooEasy is als diermanagement programma geschikt voor alle diersoorten; van Alpaca tot Zebravink en alles wat daar tussen zit! Zowel individuele fokkers als stamboek- en rasverenigingen kunnen gebruik maken van ZooEasy. Ook voor de dieradministratie van paardenstamboeken is ZooEasy heel geschikt.

 

Om te kunnen laten zien wat ZooEasy voor paardenstamboeken kan betekenen, zijn we een samenwerking aangegaan met het KGPS. KGPS staat voor Klassiek Gelderlander Paarden Stamboek; de stamboekvereniging die zich inzet voor het behoud van het Klassiek Gelderlander paard. Het KGPS omschrijft de Klassiek Gelderlander als een paard dat eeuwenlang is gefokt voor de landbouw, voor personen- en vrachtvervoer, en voor het leger. Het is een allround paard met goede gezondheid en bovenal een braaf en betrouwbaar karakter. Van oudsher was de Gelderlander zeer gewild en geliefd voor gebruik in onder andere het leger. Om het ras te behouden en te verbeteren is in 1890 het Geldersch Paarden Stamboek opgericht. Om het oorspronkelijke type van de Gelderlander te behouden werd in 1964 een bloedvoeringseis ingevoerd. Het KGPS is de voortzetting van dat fokbeleid.

 

Het KGPS was zoekende naar een diermanagement en -administratiesysteem wat goed aansluit bij hun wensen. In het verleden hebben ze helaas niet precies kunnen vinden wat ze nodig hadden op dat vlak. Nu gaan zij samen met ZooEasy het avontuur aan, om een database zo in te richten dat het precies aansluit op de behoeften van het KGPS. Eindresultaat van deze samenwerking moet zijn dat het KGPS haar hele proces van veulenregistratie, stambomen, paspoort uitgifte, etc. met ZooEasy kan regelen.

 

Voor dit project starten we eerst met een onderzoek en het verzamelen van informatie, om de ZooEasy database voor het KGPS zo goed mogelijk in te richten. Ook de informatie voor uit ZooEasy af te drukken documenten zoals stambomen en paspoorten gaan we verwerken. Als alle informatie is aangeleverd ontwerpen we de juiste rapportages. Hiermee wordt het uitdraaien van een stamboom of uitgeven van een paspoort een heel stuk makkelijker. 

 

Met de ZooEasy database kan het KGPS straks niet alleen gemakkelijk en snel de stambomen en paspoorten uitgeven, maar ook alle afstammingsgegevens en uitslagen kunnen worden bijgehouden. De verslagen van een hengsten- of merrie- en veulenkeuring, alle nakomelingen van ouderdieren, het inteeltpercentage en ook het percentage klassiek bloed en Hackney bloed in de afstamming kan allemaal vastgelegd en berekend worden. 

 

Wij zien uit naar dit nieuwe project, en we verheugen ons op de samenwerking met het KGPS!