Hoe controleer ik of ik geen dubbele dieren in mijn bestand heb?

Het stappenplan is als volgt:

Wanneer kan een dier dubbel zijn? Meestal bij vergissing in het registratienummer.
1. Klik het menu Beheer
2. Klik op het tabblad Populatie controles
3. Klik op de optie Dieren
Kies waarop je wilt zoeken, bijvoorbeeld Naam en Geboortedatum.
4. Klik het vinkje aan voor Naam
5. Klik het vinkje aan voor Geboren
6. Klik op Start de populatiecontrole
Nu wordt op dieren met dezelfde naam en geboortedatum gezocht. Als die worden gevonden worden ze getoond in een scherm.
7. Klik op het icoon aan het eind van een regel om de gegevens van de mogelijk dubbele dieren te tonen.
Elk dier wordt in een apart venster getoond. Zo kunnen ze naast elkaar vergeleken worden en kunnen gegevens eenvoudig van het ene naar het andere worden overgezet.
Indien je een dier vindt dat meer dan één keer is ingevoerd:
• Bepaal welke het meest volledig is.
• Zet alle gegevens van het andere dier (of andere dieren) zoals combinaties, uitslagen, extra velden over naar het juiste dier.
• Verwijder daarna de dubbelen.
De lijst met gevonden dieren kan indien gewenst ook worden afgedrukt:
8. Klik op de drop down box waarin “Verslagen” staat en selecteer Afdrukvoorbeeld
9. Klik op Afdrukken