Hoe kan ik de wetenschappelijke naam van een ras vastleggen?

Het stappenplan is als volgt:

1. Klik het menu Beheer
2. Klik op het tabblad Basistabellen
3. Klik op de dropdown-box waarin Contact categorieën staat en kies Rassen
4. Selecteer een ras of voeg er een toe

In het veld Wetenschappelijke naam kun je dit gegeven invullen.
De wetenschappelijk naam kun je in de lijst van dieren als kolom definiëren.
Dit gaat als volgt:

1. Klik het menu Beheer
2. Klik op het tabblad Instellingen
3. Klik op het sub-tabblad Kolommen
4. Scroll in het tabblad Dieren naar Wetenschappelijke rasnaam
5. Klik het vinkje aan voor Wetenschappelijke rasnaam
6. Definieer de kolombreedte (afhankelijk van de maximale lengte van de naam: ongeveer 6 maal het aantal letters)
7. Klik op Bewaren