Hoe kan ik een stamboom exporteren zodat een andere ZooEasy gebruiker dit kan importeren?

Het stappenplan is als volgt:

De stamboom van een individueel dier exporteren gaat als volgt:
1. Klik het menu Dieren
2. Selecteer een dier uit de lijst
3. Klik op Stamboom
4. Klik op het icoon Exporteer stamboom (meest linkse van de drie boven Overgrootouders)

Er wordt een .zoo bestand gemaakt welke via de browser geopend kan worden. In dit bestand zijn de volgende gegevens van een dier en de voorouders opgenomen:
Registratienummer, Naam, Roepnaam, Kleur, Ras, Titel voor naam, Titel achter naam, Vader, Moeder, Geslacht, Geboren, Overleden, Opmerkingen (publiek), Geregistreerd, Opmerkingen (niet publiek)

Belangrijk: Alleen gegevens waarvoor de gebruiker geautoriseerd is , worden geexporteerd.

De stambomen van een lijst met dieren exporteren gaat als volgt:
1. Klik het menu Dieren
2. Maak een selectie van dieren via een zoekfunctie
3. Klik op de … rechtsboven in het scherm
4. Kies Exporteer stambomen

Er wordt een .zoo bestand gemaakt welke via de browser geopend kan worden. Dit bestand bevat dezelfde data als hierboven wordt genoemd bij een enkele stamboom.

NB: Voor gebruikers die hiermee mogen gaan werken moet in hun rol instellingen bij het menu Dieren de optie Meer aangevinkt worden. Zie: Hoe maak ik een rol aan voor mijn gebruikers? – ZooEasy
Scroll hier op het tabblad Rollen subtabblad Dieren naar de laatste optie rechts.