Hoe kan ik eenvoudig een stamboom afdrukken van 3 generaties waarbij ik zelf een aantal velden kan kiezen die worden getoond en een eigen logo of achtergrond kan toevoegen?

Het stappenplan is als volgt:

1. Klik het menu Beheer
2. Klik op het tabblad Basistabellen
3. Klik op de drop down box waarin Contact categorieën staat en selecteer Stamboom layout
4. Klik op Toevoegen
5. Vul de volgende informatie in:
Omschrijving: = Mijn eigen stamboom
Positie: = Het gewenste volgnummer van de layout
Toelichting: = (hier kan eventueel een nadere omschrijving worden gezet)
6. Klik op Bewaren
7. Klik het menu Verslagen
8. Klik op het tabblad Rapportages
“Mijn eigen stamboom” staat nu in de onderste rij tabbladen in de hierboven bij 5. opgegeven positie.

9. Klik op de 2e rij op het tabblad met de naam van de layout die je hebt ingevuld
10. Vul bij Rapport instellingen de Titel en eventuele Voetnoot in.
Ook kun je een afbeelding bestand selecteren wat als achtergrond wordt getoond.
11. Klik op knop Bladeren naast Watermerk en zoek en selecteer het bestand van de afbeelding die je wilt tonen
12. Kies bij Selecteerbare velden de velden die je van het dier wilt tonen
13. Vul de Algemene instellingen in zoals Letter grootte
14. Klik op Instellingen bewaren

De layout van Mijn eigen stamboom is nu ingevoerd en bewaard. Ook de eventuele afbeelding wordt rechtsboven getoond. Houd er wel rekening mee dat de gekozen afbeelding voor het watermerk dezelfde breedte-hoogteverhouding moet hebben als het gekozen papierformaat, want anders wordt de afbeelding vertekend weergegeven.

15. Klik op de knop […] achter Dier
16. Selecteer een dier
17. Klik op Rapport voorbeeld
Nu kun je kiezen tussen Opslaan en Openen. Bij Opslaan wordt het bestand in de map Downloads geplaatst.