Hoe stel ik een automatische nummering in?

Het stappenplan is als volgt:

Je kunt voor Dieren en Contacten bij nieuwe invoer automatisch het Registratienummer van een dier of het Nummer van een contact laten vullen:
1. Klik het menu Beheer
2. Klik op het tabblad Instellingen
3. Klik op de 1e rij op het tabblad Autonummering
4. Klik het vinkje aan voor gebruik autonummering voor RegistratieNo
Tot nu toe heb ik bij het invoeren van de dieren steeds zelf DEMO- voor het nummer gezet en drie cijfers voor het nummer gekozen. 999 dieren lijkt me voorlopig wel genoeg. Als ik nu DEMO- als Voorvoegsel definieer en Opvul nullen aanvink gebeurt dat voortaan vanzelf.
5. Vul de volgende informatie in:
Voorvoegsels = DEMO-

Het veld registratienummer krijgt 5 posities voor voorvoegsels en 3 voor het nummer. De veldlengte is dus 8.
6. Vul de volgende informatie in:
Maximum veld lengte = 8

7. Klik het vinkje aan voor Opvul nullen
8. Klik op Bewaren
9. Klik het menu Dieren
10. Klik op Toevoegen
Het veld Registratrienummer is nu ingevuld met een nieuw nummer wat gebaseerd is op de autonummering. Als in stap 7. een vinkje wordt gezet bij ‘Maak gebruik van een tussenscherm om alle nakomelingen van een combinatie toe te voegen in 1 handeling’ dan wordt bij het opvoeren van een combinatie in een apart scherm de mogelijkheid geboden om het aantal nakomelingen op te geven. Daarmee wordt dan in 1 keer voor elk dier van die combinatie een nieuw record aangemaakt met opeenvolgende registratienummers.