Hoe voeg ik een kolom toe aan mijn lijst met dieren?

Het stappenplan is als volgt:

Je hebt hier een extra veld voor nodig. Als dat veld nog niet aanwezig is in je administratie, dan zul je dat eerst nog moeten toevoegen.

Als voorbeeld gaan we uit van een extra veld Kooinr wat je hebt toegevoegd, dit veld kun je als volgt als kolom tonen in de lijst met dieren:
1. Klik menu Beheer
2. Klik op tab Instellingen
3. Klik op sub tab Kolommen
4. Scroll naar beneden en zoek Kooinr
5. Klik het vinkje aan voor Kooinr

De minimaal benodigde breedte van deze kolom hangt af van het aantal cijfers van het kooinummer. Een breedte van 16 is genoeg voor 2 cijfers.
6. Vul de volgende informatie in:
Breedte = 16
7. Klik op Bewaren

De kolom Kooinr staat nu bovenaan in de lijst als laatste van de aangevinkte kolommen. Je kunt nu de kolom naar een andere plaats op het scherm verplaatsen:
8. Selecteer Kooinr
9. Klik net zo vaak op het pijltje omhoog tot de kolomnaam op de gewenste plaats staat
10. Klik op Bewaren

De kolomnaam Kooinr is veel langer dan de breedte van de kolom en wordt daarom afgekapt. Als je de cursor op de afgekorte kolomnaam plaatst, wordt de hele naam getoond.