Hoe werkt Poprep?

1. Klik het menu Verslagen
2. Klik op het tabblad Exporteren als het niet het actieve is
3. Selecteer Exporteren dieren (Populatie analyse)

Als er spaties in de registratienummers voorkomen, dan krijg je hier een melding van. Deze melding kun je negeren. PopRep accepteert namelijk geen spaties in registratienummers. Daarom worden die in dit geval tijdens het exporteren vervangen door twee punten: .. maar denk er dan wel aan die twee punten weer door een spatie te vervangen als je met de geretourneerde registratienummers gaat zoeken in de database.

4. Klik op de optie Bestand opslaan
5. Klik op de knop OK
Windows plaatst dit in de map Downloads onder de naam (voorbeeld): AnimalsPopulationAnalyses24092019.txt

6. Ga vanaf een nieuw browsertabblad naar website PopRep: https://popreport.fli.de/
7. Vul de volgende informatie in:
Breed: = het ras van het dier
E-mail: = je e-mailadres
8. Klik op de knop Bladeren
9. Zoek het bestand AnimalsPopulationAnalyses<ddmmjjjj>.txt en selecteer het
10. Klik op de knop Upload
11. Wacht op de e-mail reactie van PopRep
12. Open het meegestuurde bestand

Als er een rapport met meerdere pagina’s is gegenereerd, is alles in orde.

Als er een kringverwijzing wordt gevonden krijg je een e-mail met een bestand loopgraph.pdf retour met daarin één kringverwijzing van dieren waarbij een (voorouder)dier lager in de stamboom opnieuw opduikt. Dit moet je dan in je database herstellen.

Maar let wel: PopRep kan niet in één keer een overzicht van alle kringverwijzigingen teruggeven. Er kunnen dus nog steeds andere kringverwijzingen in je data voorkomen. Daarom moet je steeds opnieuw een export doen en opsturen totdat alles OK is.