ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Dieren fokken wordt makkelijker met ZooEasy

Fokkers van dieren kiezen steeds vaker voor de software van ZooEasy om hun administratie gemakkelijk en snel bij te houden.

Dieren fokken

Dieren fokken

ZooEasy is het ideale online registratieprogramma voor fokkers, van hobbyfokkers tot professionele fokkerijen en verenigingen. Onze online database geeft meer inzicht in je dieren. Registreer alle informatie van elk dier. Denk aan verwantschaps- en inteeltpercentages, geboortegegevens, medisch dossier en uitslagen van wedstrijden. Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. Bekijk de abonnementen en tarieven.


Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

De voordelen van ZooEasy

Dieren fokken

Geschikt voor alle diersoorten

Dieren fokken

Alle gegevens van je dieren in één overzicht

Dieren fokken

Snel bekijken wie de (voor)ouders zijn dankzij de visuele stamboom

Dieren fokken

Verwantschap, mean kinship en inteelt % automatisch berekend

Dieren fokken

Stel eenvoudig nieuwe fokkoppels samen voor een helder overzicht

Dieren fokken

Beheer de database met meerdere accounts. Perfect voor verenigingen!

Dieren fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Geschikt voor alle diersoorten

De software van ZooEasy is geschikt om informatie bij te houden omtrent het fokken van allerlei dieren, zoals honden, konijnen, alpaca’s en pluimvee. Fok je dieren zonder stamboom? Dat is geen probleem, ook dan registreer je eenvoudig informatie over jouw dieren met dit programma. Iedereen kan met ZooEasy werken: van beginnende fokkers tot professionele organisaties en verenigingen.

De software is geschikt om alle gegevens van ieder dier gemakkelijk bij te houden. Noteer de naam, geboortedatum, vader, moeder en kleur. Zo kan je later gemakkelijk onbeperkt bloedlijnen volgen. Houd alle informatie bij over karaktereigenschappen, gezondheid en wedstrijdprestaties. Voeg ook een foto toe om de gegevens nog completer te maken. Dit is je basisinformatie om later goede keuzes te maken bij het fokken van je dieren. Deze gegevens kan je ook opslaan of printen op je persoonlijke stamboom.

Verlaag inteeltpercentage

Voorkom inteelt door een nauwkeurige administratie. ZooEasy geeft je inzicht! Geef bij het invullen van de gegevens aan wie de ouders zijn. Onze software berekent automatisch het inteeltpercentage van je dieren. Hoe meer generaties je invult, hoe nauwkeuriger de berekeningen zijn. En hoe lager het inteelt percentage, des te beter dit is voor de gezondheid van uw dieren.

We maken bij ZooEasy gebruik van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). De Amerikaanse geneticus Sewall Wright kwam in 1921 met de berekening die weergeeft wat de waarschijnlijkheid is dat twee individuen verwant zijn aan elkaar. Onmisbaar als je werkt aan gezonde en mooie dieren!

Bereken de mean kinship van dieren

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een dier met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een dier kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een ras. Dieren met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Dieren met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet) worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van dieren met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg dieren beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed en gezond ras. Zie ook dit artikel.

Dieren fokken

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Gratis aanmelden

Passende software voor fokkers

Bij ZooEasy werken we met verschillende abonnementsvormen. Zo is er voor iedere fokker een passend abonnement. We hebben een forever free abonnement voor de individuele gebruiker met max. 25 dieren. Fok je alleen, maar wil je onbeperkt dieren toevoegen? Ga dan voor het single user abonnement. Het multi user abonnement is ideaal voor 2 of meer gebruikers en grote verenigingen werken het beste met het unlimited abonnement.

Software voor 1 gebruiker

Ben jij een individuele fokker en heb je niet zoveel dieren? Gebruik dan ons forever free abonnement. Geschikt voor 1 gebruiker en je kunt maximaal 25 dieren invoeren. Heb je meer dan 25 dieren? Kies dan voor het single user abonnement. Deze software is geschikt voor 1 gebruiker of een kleine organisatie, maar je kunt wel onbeperkt dieren toevoegen.

Software voor middelgrote verenigingen

Fok je samen met iemand dieren en deel je de gegevens? Kies dan voor het multi user abonnement van ZooEasy. Met dit abonnement beheer je met 2 of meer personen je eigen database. Je maakt één database, waar je samen tegelijkertijd op kunt inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Er zitten standaard 2 accounts in deze vorm, maar je kunt tegen een meerprijs altijd meer accounts toevoegen.

Voor grote verenigingen

De software van ZooEasy is ook geschikt voor stamboeken en verenigingen. Kies voor het unlimited abonnement en voeg onbeperkt gebruikers toe. In dit abonnement is het mogelijk om als bestuur leden toegang te geven tot de databank. Bijvoorbeeld een fokker, die informatie over zijn eigen dier controleert of wijzigt. Het bestuur bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is voor leden en welke niet.

Bekijk de tarieven Lees meer
Dieren fokken

Wil je een vrijblijvende demo krijgen van ZooEasy? (Alleen voor organisaties)

Demo sessie inplannen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis!

Meld je direct aan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren. Je hebt in de gratis versie gewoon toegang tot alle functies van het abonnement dat je kiest. Probeer jij het ook?

Gratis aanmelden