ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Het bijhouden van diergegevens wordt makkelijker met ZooEasy

Steeds meer verenigingen kiezen voor de software van ZooEasy om hun diergegevens gemakkelijk en snel bij te houden.

Voor verenigingen

Voor verenigingen

Als vereniging wil je graag een actueel en accuraat overzicht van jouw diergegevens bijhouden. Met ZooEasy registreer je veilig en eenvoudig alle diergegevens in een centrale database die helemaal is ingericht naar jouw wensen. De gegevens zijn altijd direct beschikbaar en naar wens te delen met leden en fokkers.


Plan een demo sessie in!

Demo sessie inplannen

De voordelen van ZooEasy voor verenigingen

Voor verenigingen

Alle diergegevens in een overzicht

Voor verenigingen

Maatwerk database, ingericht naar jouw wensen

Voor verenigingen

Werk met meerdere personen tegelijkertijd in dezelfde database

Voor verenigingen

Bepaal zelf wie welke gegevens in mag zien of bewerken

Voor verenigingen

Maatwerkrapportages in eigen huisstijl

Voor verenigingen

Overstapservice door ZooEasy

Voor verenigingen

ZooEasy is geschikt voor alle diersoorten. Benieuwd naar de mogelijkheden en functies die handig zijn voor jou?

Kies je diersoort

Database ingericht naar jouw wensen

Begin je net een vereniging en ben je op zoek naar een geschikt database systeem? Met de software van ZooEasy verzamel je alle diergegevens in een online database die volledig is ingericht naar jouw wensen. Welke informatie wil je bewaren? Denk aan inteelt, mean kinship (meerkosten), verwantschap, gezondheidsuitslagen, wedstrijduitslagen en stambomen. Maak de informatie over de dieren compleet, analyseer de gegevens en geef advies aan fokkers om het ras gezond en sterk te houden. Daarnaast maak je eenvoudig een maatwerk rapportage in de huisstijl van jouw vereniging. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor nieuwe verenigingen. Heb je te maken met een systeem dat verouderd is en niet meer wordt doorontwikkeld, stopt de huidige beheerder van de software met het product of voldoet het systeem niet meer aan de eisen van nu? Ook dan is de software van ZooEasy geschikt! 

Bepaal zelf wie er toegang heeft

Je kunt met meerdere personen tegelijkertijd werken in de database. Als vereniging bepaal je zelf wie welke gegevens mag inzien of bewerken. Zo kun je bestuurs- en commissieleden alle rechten geven, zodat zij kunnen helpen om de informatie in te vullen en bij te werken. Je kunt de leden bijvoorbeeld alleen toegang geven voor maken van proef stambomen. Voor leden zijn er leesaccounts om de niet (privacy) gevoelige informatie te bekijken. Heeft je vereniging ook een zustervereniging en wil je graag samenwerken? De software van ZooEasy geeft je die mogelijkheid, zo heb je alles in één centrale database. 

Bereken de mean kinship van een dier

Mean kinship is de gemiddelde verwantschap van een dier met de hele populatie. De mean kinship is een maatstaf voor hoeveel een dier kan gaan bijdragen aan inteelt in de toekomst van een ras. Dieren met een lage mean kinship zijn genetisch belangrijk en kunnen gebruikt worden om te fokken. Dieren met een hoge mean kinship moeten minder (of helemaal niet)
worden gebruikt voor de fok.

Waarom is de mean kinship zo belangrijk?

Door gebruik van dieren met een hoge mean kinship is er een grotere kans op het optreden van genetische defecten en ziektes zoals epilepsie in een ras. Het is belangrijk dat er in de toekomst genoeg dieren beschikbaar blijven binnen de populatie met een lage mean kinship, zodat het optreden van erfelijke gebreken wordt voorkomen. Daarmee zorg je voor een goed
en gezond ras. Zie ook dit artikel.

Starten met de database van ZooEasy? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
Voor verenigingen

Maatwerkrapportages voor verenigingen

Wij hebben voor diverse verenigingen maatwerkrapportages ontwikkeld in de huisstijl van de vereniging, zoals een registratiecertificaat en stamboomcertificaat voor de East Africa Kennel Club, nestgoedkeuring voor de United States Eurasier Club en bewijs van inschrijving voor de Nederlandse Organisatie van Geitenhouders.

Voor verenigingen

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis! Bekijk alle abonnementen.

Abonnementen en prijzen

Eenvoudig overstappen of starten met ZooEasy

Heb je al een database of clubregister? Wij helpen je overstappen en importeren de gegevens voor je in de nieuwe database. Overstappen of starten met ZooEasy kan in acht eenvoudige stappen.

 

 • Vertel ons welke gegevens je wilt bewaren
  Neem contact met ons op. Wij sturen je vervolgens een aantal vragen. Welke informatie wil je registreren? Bijvoorbeeld informatie over inteelt, mean kinship, verwantschap, gezondheidsuitslagen of stambomen. En wie gaan er met de database werken?
 • Offerte
  Aan de hand van jouw wensen ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • Aanpak & planning
  Vervolgens bespreken we de aanpak en planning. Daarmee wordt duidelijk wanneer we alle werkzaamheden gaan uitvoeren en er door jou getest kan worden.
 • Database inrichting (*)
  Wij richten de database in, volledig volgens jouw wensen.

 

(*) Optioneel

Overstappen naar ZooEasy
 • Importeren huidige gegevens (*)
  De huidige diergegevens importeren wij voor je in de ZooEasy database.
 • Maatwerk rapportages (*)
  Je ontvangt maatwerk rapportages met daarin de gegevens die voor jou belangrijk zijn. Deze rapportages maken we op in jouw huisstijl en kun je eenvoudig delen met leden, fokkers en overige geïnteresseerden.
 • Testperiode
  Wanneer alles klaar staat, start jouw testperiode. Kom je nog foutjes tegen? Die lossen wij op.
 • Cursus (*)
  Is de test geslaagd? Volg dan in onze cursus hoe je met ZooEasy kan werken. Na de cursus kun je direct aan de slag.

Jouw gegevens zijn veilig

De centrale database van ZooEasy is beschermd tegen ongewenste toegang. Wij beheren de informatie van duizenden klanten en zullen deze altijd strikt geheim houden. De informatie, zoals de teksten, foto’s en bestanden die je invult zijn van jou en worden niet met anderen gedeeld. Wij maken elke week een back-up van alle bestanden. Je bent zelf verantwoordelijk om je eigen gebruikersnaam en wachtwoord veilig te houden. Wij zorgen voor de rest.

 

Misschien heb je ZooEasy al gezien bij collega verenigingen. Wij ondersteunen veel verenigingen met onze software. Wil jij ook gebruikmaken van alle gemakken van ZooEasy? Vraag een demo sessie aan!

Deze verenigingen gingen je al voor

Demo sessie

Maak jouw dierenregistratie eenvoudig en heb alle gegevens altijd bij de hand. Starten met de centrale database van ZooEasy? Plan een demo sessie in om een goed beeld te krijgen van de software!

Demo sessie inplannen