Hoe gebruik ik de zoekfunctie?

Het stappenplan is als volgt:

De zoekfunctie werkt binnen het programma altijd op dezelfde manier. Dit betekent dat je als gebruiker:
– Op 1 of meerdere velden kan zoeken
– Gebruik kan maken van wildcards zoals *

Als voorbeeld gaan we een zoekactie uitvoeren binnen het menu Dieren:
1. Klik het menu Dieren
2. Standaard staat de cursor in het zoekveld van de Naam
3. Klik op de dropdown keuzelijst waar Naam wordt getoond

Nu zie je alle zoekopties waarop je kan zoeken, als voorbeeld gaan we zoeken naar dieren waarvan de naam begint met ch:
4. Vul in het zoekveld achter Naam de waarde ch* in en klik op Zoeken
5. Het resultaat van deze zoekopdracht laat een lijst met dieren zien waarbij de eerste 2 letters van de naam begint met ch

Als 2e voorbeeld gaan we zoeken op het veld Registratienr en willen we een dier zoeken waarvan we weten dat de cijfercombinatie 01 voorkomt in het registratienr:
6. Klik op de dropdown keuzelijst waar Naam wordt getoond en kies Registratienr
7. Vul in het zoekveld achter Registratienr de waarde *01* in en klik op Zoeken
8. Het resultaat van deze zoekopdracht laat een lijst met dieren zien waarbij de cijfercombinatie 01 voorkomt in het registratienr

Je kunt ook zoeken op meer dan 1 zoekveld. Als voorbeeld gaan we zoeken naar alle dieren van het ras Centaur die de kleur Bruin hebben:
9. Klik op de dropdown keuzelijst waar Naam wordt getoond en kies Uitgebreid zoeken
10. Zet een vinkje voor Aantal zoekresultaten
Er zijn nog geen zoekgegevens ingevoerd, dus wordt hier nu nog het totaal aantal dieren getoond.

11. Klik op de dropdown box Ras en zet een vinkje voor Centaur
12. Klik op de dropdown keuzelijst Kleur en zet een vinkje voor Bruin
Nu worden alleen de dieren van het ras Centaur die Bruin van kleur zijn meegenomen in de zoekopdracht.

13. Klik op Toon Zoekresulta(a)t(en)
De dieren die aan deze twee criteria voldoen worden nu in een lijst getoond.

Het zoekresultaat wordt onthouden door het programma als je op de detailgegevens van een dier klikt en terug gaat naar de lijst:
14. Selecteer een dier uit de lijst
15. Klik op Lijst
Dezelfde zoekresultaten worden weer getoond.

De zoekcriteria worden ook tijdelijk bewaard:
16. Klik op de dropdown keuzelijst en selecteer Uitgebreid zoeken
17. Klik op de velden naast Ras en Kleur
Dezelfde zoekwaardes worden weer getoond.

18. Klik op Opnieuw zoeken
Een waarschuwing komt in een pop-up.

19. Klik op de knop Ja
De keuzes gemaakt in Uitgebreid zoeken zijn nu gewist.

20. Klik op Lijst
We zijn terug in de lijst met gevonden dieren omdat we nog geen nieuwe zoekopdracht hebben ingevuld.

21. Klik op In bestand of links op Dieren om de lijst van alle dieren weer te tonen