ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Reviews

Ervaringen van gebruikers

7

handige digitale rapportage

1. Het bevalt ons op zich aardig maar we missen nogal wat mogelijkheden zoals registratie vaccinaties etc plus koppeling met rvo, maar ik begrijp dat daaraan gewerkt wordt. Ook verkoop en overlijden van dieren kunnen we nu niet goed registreren 2. We gebruiken zooeasy voornamelijk voor het registreren van gezondheids handelingen, dus bekappen, ontwormen etc dus de logboek functie 3. Alles is als het goed is op een plek terug te vinden en makkelijk terug te zoeken.

Martijn Lammers, Soest

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Geiten

8

Overzichtelijke dieradministratie

Ik kan gemakkelijk zien welke dieren er op de kinderboerderij aanwezig zijn. Per dier is de geschiedenis eenvoudig te zien in het logboek. Dat zorgt voor overzicht op alle vlakken. We gebruiken Zooeasy op dit moment om alle gebeurtenissen rondom de dieren vast te leggen. In de toekomst hopen we ook door de koppeling met RVO minder werk te hebben doordat aan- en afvoer dan op één plek geregeld kan worden. Net als de administratie van de verplichte vaccinaties.

Jolanda, Apeldoorn

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Kinderboerderijen

10

Perfect als digitale kaartenbak

daar waar wij het programma voor gebruiken voldoet het op alle fronten.

Marcel, Gerrits

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Kinderboerderijen

6

Voorheen top

De vogel administratie van de stand alone versie was top, om mee te gaan in de tijd de online versie geprobeerd maar kan niet tippen aan de stand alone versie,na contact met de ontwikkelaar werd gezegd dat de volkswagen golf ook veranderd was door de jaren en je zal moeten wennen aan het product,persoonlijk vind ik dit een goedkope benadering en hoop dat er eens kritisch gekeken word om de Stand alone versie online te krijgen ,denk dat hier heel veel animo voor is namelijk.

Johan, Buitenkaag

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Hallo Johan, dank voor je review! Het klopt wat je zegt over de verschillen in functionaliteit tussen de stand alone versie en online versie. We hebben destijds de keuze gemaakt om de online versie helemaal opnieuw te gaan ontwikkelen en keuzes gemaakt welke functionaliteit we van de stand alone versie hierin opnemen. Veel daarvan is al aan de online versie toegevoegd, maar er zitten nog steeds functionaliteiten in die nog op de wensenlijst staan. We zijn continu bezig om verbeteringen door te voeren en hierin te prioriteren. Via de Nieuws pagina houden we alle gebruikers hiervan op de hoogte.

9

Met vragen kun je altijd terecht

Ik als leek een eigen database bouwen, een mooie stamboom ontworpen waar wij als Club trots op kunnen zijn. Met vragen of als ik er niet uit kwam kreeg ik snel een antwoord. Telefonisch als email. Dank je wel support en voornmelijk Demelza.

Miranda, St. Willebrord

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

3

Kan niet tippen aan de stand-alone versie

Als ge met een grote hoeveelheid vogels en koppels kweekt is het onbegonnen werk. Heb abonnement voor een jaar en afwachten en hopen dat het de stand-alone versie benaderd. Begrijp niet diegene die 5 sterren geven aan de online, kweken misschien maar met 5 koppels, m.vr.gr. wja

Willy Jaspers, SINT-GILLIS-WAAS

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Dank voor je eerlijke review, we zijn ons ervan bewust dat de online versie nog niet voor alle gebruikers aan de eisen voldoet die de stand alone versie wel biedt. We adviseren je daarom ook om gewoon met de stand alone versie te blijven werken. Zodra de online versie wel voldoet, kun je altijd nog bekijken of deze wel aan je eisen voldoet. Veel plezier met de stand alone versie! Als je je abonneert op onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

8

Gebruiksvriendelijk programma dat doet wat ervan verwacht wordt!

ZooEasy heeft de invoering van het systeem bij de fok van onze konijnen prima begeleid: invoer van data, uitleg van het systeem, training van gebruikers. Gestelde tijdslijnen worden nagekomen. Het programma zelf is zeer nuttig bij het selecteren van de juiste dieren voor de fok.

Gerrit-Jan, Oss

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Konijnen

8

Een gemak voor de vogelkweker die zijn gegevens wil bijhouden.

Gebruik reeds 10-tallen jaren ZooEasy voor mijn vogels en ben er steeds heel tevreden over geweest. Iedere upgrade was een verbetering en vergemakkelijkte het gebruik van het programma. Ik hoop dat ZooEasyonline evengoed zal worden en bepaalde gegevens heel vlug zullen bijgewerkt worden.

Roger, Overijse - België

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

8

Eigenlijk bijna onmisbaar voor het betrouwbaar registreren van afstamming en (gezondheids)gegevens .

ZooEasy is bijna onmisbaar als je afstamming en gezondheidsgegevens van meerdere fokdieren betrouwbaar wilt kunnen registreren. Het is even wennen als je begint, maar daarna kun je al gauw niet meer zonder.

Nederlandse Labrador Vereniging, Hoogeveen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

8

Prima mee te werken

Zoo Easy is een prima programma om samen met de fokkers de gezondheid van rassen in kaart te brengen.

Jeanette Terpstra, Oosternijkerk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

9

Mooi databaseprogramma

Programma dat veel mogelijkheden geeft om (je) dieren te administreren en duidelijk in een stamboom met foto\'s te tonen Ook erg interessant is het dat je vele bijlage van het betreffende dier kunt toevoegen. Wat ook erg handig is, dat je door kunt klikken in een stamboom en dan het betreffende dier kunt oproepen en bekijken en ook hier weer alles kunt bekijken. Wel zou ik, als er een bijlage wordt toegevoegd er meer tekens kunnen worden geplaatst omtrent de tenaamstelling van het artikel of andere omschrijvingen. Als voorbeeld: Bedrijfsreportage, H. Stegeman (Veeteeltvlees mrt.2008) Deze tekst heeft het document zoals ik het heb opgeslagen en gekozen, maar komt niet volledig in beeld in de bijlage omschrijving. Misschien kan hier nog iets meegedaan worden. Verder alleen maar lof over het programma.

Jan, Gees

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Runderen

10

Goede en prettige communicatie ,ben uitstekend geholpen

Heel goed

Gerard Slijkhuis, Apeldoorn

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

5

tot nu toe slecht

als ik het vergelijkt met standalone en nu met online versie vind ik standalone een stuk beter waar je gemakkelijk overal bij kan komen als ze nu eens de standalone versie op internet zetten dus totaal kopieren zal het een stuk makkelijker zijn vooral voor ouderen dus al met al wacht ik wel eerst af hoe het er verder uit gaat komen en of je jaar voor jaar terug kan kijken

Guus Duenk, Winterswijk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

dank voor je eerlijke reactie. Ik begrijp je reactie heel goed, de stand alone versie had veel meer functionaliteit. Je kan hier ook gewoon mee blijven werken, alleen faseren we de stand alone versie wel uit op 1 juni 2020 en vervalt dan ook de helpdesk. De online versie wordt stap voor stap uitgebreid. De functie die je noemt om de dieren per jaar te kunnen zien staat gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

9

wij zijn als 1 van de grootste gebruikers zeer tevreden

als Stichting FGH een zeer groot gebruiker van zooeasy zijn we zeer tevreden met het programma. We zijn ook zeer tevreden met de medewerking als we vragen hebben.

AnneMarie van Kr, Buitenpost

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

8

geweldig

goede ervaring

A.C. de Groot, Spijk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

8

goede duidelijk en correct service

Vragen gesteld naar aanleiding van overgang stand alone versie naar de online versie. Correct, netjes, duidelijk en snel geholpen. Goede service!

Jan, Denekamp

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

4

slechte helpdesk

Ik moet alle vragen en de daarbij horende antwoorden opzoeken in een tool. dit in de hoop dat de vraag erbij staat. bellen kan niet meer en wanneer ik digitaal een vraag stel krijg ik geen antwoord.

Ad, Best

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Als je contact opneemt met de helpdesk (zie https://www.zooeasy.nl/contact/) en een bericht achterlaat, nemen we contact met je op. De video\'s zijn gemaakt om specifieke uitleg te geven over onderdelen. Als je contact met ons opneemt en aangeeft waar je vragen over hebt, zorgen wij dat je een antwoord krijgt. En als je er niet uitkomt, bellen we je op!

1

Ik kom er niet uit

Ik kom er niet uit ik kan niets meer invoeren.

Peter, Zoelmond

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Als je contact opneemt met de helpdesk (zie https://www.zooeasy.nl/contact/) en een bericht achterlaat wat er precies mis gaat, nemen we contact met je op.

2

Volledig anders dan de versie die ik al jaren gebruik en voor mij niet werkbaar

Het overzetten van het bestand op mijn pc naar de online versie is slechts gedeeltelijk gelukt. Recente vogels vind ik niet meer terug. En ik vind alleen vogels die ik jaren geleden bezat. Wat ik nu in mijn bestand heb kan ik niet meer terugvinden en oproepen. Zaterdag doet mijn zoon nog een tweede poging het bestand op mijn pc over te zetten. Lukt dat niet dan gebruik ik mijn oude versie en zeg mijn abonnement op.

Huub Vervest, ETTEN-LEUR

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Als ik je opmerking zo lees vermoed ik dat je een oude database hebt ingelezen. Wat ook aan de hand kan zijn is dat je de volgende instelling nog moet doen om je eigen dieren te kunnen zien: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-kan-ik-alleen-mijn-eigen-dieren-in-de-dierenlijst-zien/

10

Ongeëvenaarde kweekadministratie

Bij elke start van het kweekseizoen laat ik mij bijstaan door ZooEasy. Het programma levert mij elke keer een efficiënt en inzichtelijke rapportage over mijn dieren met betrekking tot de afstamming. Een onmisbare hulp als je de kweek van je dieren, in mijn geval Kleur Grasparkieten, serieus neemt.

Jan Weistra, Bitgummole

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

6

praktisch

Het is erg handig dat het vanaf elk apparaat te gebruiken is, echter mis ik nog wel wat functies die er als het goed is (hopelijk) nog wel gaan komen. Onder andere het kasboek vond ik nl wel praktisch. Het zoeken in de zoekbalk naar katten werkt niet prettig (kan alleen op de volledige naam vd kat) en het selecteren van de katten in bezit ontbreekt wat ik erg onhandig vind. Nu moet vele pagina\'s doorklikken om tot mijn katten te komen, of ik moet ze per kat op volledige naam zoeken. Ook de stamkaart mis ik, de overzichtjes gaf ik vaak mee aan mijn kittenkopers zodat ze alle belangrijke gegevens in één overzicht bij elkaar hebben.

Nathalie, Dirksland

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Katten

Reactie van ZooEasy:

De kasboek functie staat gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je. Het zoeken kan ook met wildcards waarmee je op een deel van de naam kan zoeken zie: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-gebruik-ik-de-zoekfunctie/ De stamkaart zit niet in de standaard rapportage, echter wij publiceren op korte termijn een aantal templates waaronder de stamkaart inclusief handleiding om dit toe te passen in ZooEasy.

7

Goed programma met slechte import mogelijkheden

Het programma op zich werkt prima, maar de importmogelijkheden zijn niet goed en ook niet ontwikkelt zoals verwacht.

Leon, Voerendaal

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Runderen

Reactie van ZooEasy:

Voor de import functie hebben we inmiddels een uitgebreide handleiding met templates beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-importeer-ik-makkelijk-een-grote-hoeveelheid-data-in-zooeasy/. Er is hierover in het verleden contact geweest met de helpdesk, helaas zijn niet alle gevraagde importmogelijkheden op dit moment mogelijk.

8

prima

.

Margot, Den Haag

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

3

Werkt niet naar mijn verwachting

Te omslachtig vergeleken met de de oudere versie. Instellingen van je dieren .krijg constant alles zichtbaar zoals in bezit/bestand. Vind het in de huidige versie niet werkbaar.

Ronald, Hertme

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Om je eigen dieren te kunnen zien moet je eenmalig een instelling te veranderen, zie: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-kan-ik-alleen-mijn-eigen-dieren-in-de-dierenlijst-zien/ We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

6

Mindere versie van de oudere stand alone versie.

In de oudere versie : - was er mogelijkheid tot toevoegingen in een stamboom, waarbij deze vogels dadelijk in het bestand werden gezet. Nu moet vogel per vogel ingegeven worden met de volledige stamboom, een massa werk als je een groot aantal vogels bezit. - was er de mogelijkheid om aan te vinken of de vogel in bezit is of in bestand is. - kwamen overleden vogels automatisch in het bestand en verdwenen bij \'in bezit\'.

Wim, Oosterzele

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

De functie om via de stamboom een vogel toe te voegen staat gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je. De werking van een vogel die in bezit is werkt anders dan in de stand alone versie, zie https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-kan-ik-alleen-mijn-eigen-dieren-in-de-dierenlijst-zien/ Als je bij overleden vogels dan de eigenaar weglaat zie je voortaan alleen de vogels in bezit in de lijst.

6

Zooesy is niet zo zooeay 🙈

In het begin was het echt heel lastig om zooeay te begrijpen. Na dagen en vele uren ben ik er uit eindelijk achter gekomen hoe het werkte. Gezien d filmpjes die op internet staat voor uit leg was het totaal niet duidelijk. Niet hoe je een dier moet invullen. Of je ook op bewaren moest drukken. Hoe je ouders kon koppelen. Helemaal niks. Alleen centraal uitleg dat alles er al staat. Erg jammer. Voor de test ook erg jammer dat de logo van de pagina intern op de stamboom komt te staan. Dit krijg ik voor geen mogelijkheid er af. Je eigen logo met informatie bijv. Mail en adras er op krijgen als fokker is niet mogelijk. Graag zie ik zo iets na een ubdate tegemoet. En de uitleg in mooie filmpjes veel duidelijke dat onbreekt zeker. Alles zelf moeten indekken. En nu nog steeds na 1.5 a 2 jaar.

Manuella Smidt, Assen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Cavia’s

Reactie van ZooEasy:

We werken hard aan nieuwe video\'s om de functionaliteit uit te leggen, binnenkort verschijnen er weer nieuwe video\'s die je kan bekijken. Hoe je een dier toevoegt staat bv op https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-voeg-ik-mijn-eerste-dier-toe/ Je kan zelf rapportages maken met je eigen logo, op korte termijn publiceren we de handleiding hiervoor en templates die je kan gebruiken.

8

Veel mogelijkheden en goede helpdesk

.

Diana v.d. Valk, Den Haag

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

6

Gebruiksvriendelijk, COI niet onbeperkt

ZooEasy heeft als grote pluspunt dat het een online platform is. Via laptop, Mac, telefoon of tablet kun je altijd bij je database. Tevens is het heel gebruiksvriendelijk en in het Nederlands. De helpdesk reageert altijd snel en bij complexere zaken wordt er adequaat doorgestuurd naar de tweede lijn. De COI berekening werkt bij diepe stambomen niet over een onbeperkt aantal generaties. Heel jammer, want dat was precies waarom we voor ZooEasy gekozen hebben. We zijn hierover nog met ze in contact en hopen op een oplossing.

Petra, Maastricht

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

5

Offline versie perfect in gebruik, online versie bevalt wat minder.

Offline versie vind ik overzichtelijker als online versie.gebruik eigenlijk alleen de offline versie maar. Informatie zoals in welke kooi welke vogel zit etc is voor mij van essentieel belang en zie ik in een overzicht in offline versie. In online versie krijg ik dat moeilijk voor elkaar

Arie, Harfsen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

4

onoverzichtelijk

Als je gewent bent met de stand-alone versie te werken is de online versie vele malen onoverzichtelijker en het sorteren van diverse kenmerken is lastiger of niet meer aanwezig.

Charles, Doesburg

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

5

Leuk programma maar mist een aantal functionaliteiten

Jammer dat het programma niet full screen werkt. De functie alleen de broedkoppels van dit jaar zien ontbreekt.

H Nijman, Hardenberg

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Duiven

Reactie van ZooEasy:

Full screen is helaas niet mogelijk, wel kun je met CTRL en plus toets het scherm vergroten. Wellicht biedt dit een oplossing? De functies die je noemt staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

1

Gewoon klote, wil standalone terug

Mijn ervaring is zeer negatief Geef mij de standallone maar, de online versie Is veels te onduidelijk en onoverzichtelijk Dode en levende vogels staan door elkaar heen Ook al geef je aan dat het overleden is Zie maar een 15 aantal vogels op scherm.. Terwijl ik 41 vogels heb Bij stand..kon ik ze allemaal zien! Het scherm is teklein, krijg het ook niet groter. Ga ik nog verlenging nemen op Zooeasy, Dan zal mijn antwoord NEE zijn Of er moet een update komen En de problemen die ik ondervind verholpen zijn Mvgr Frans

Frans, Nijmegen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort:

8

Bijhouden gegevens stamboomhonden voor verenigingen

De Vereniging de Weimarse Staande Hond heeft in 2007 het idee opgevat om een database aan te leggen van de in Nederland woonachtige Weimaraners. De data moest een ontsluiting bieden via het internet zodat de gegevens toegankelijk zijn voor bestuur en leden. Hierbij moest de toegang tot de gegevens duidelijk afgeschermd zijn door een autorisatiemodel. Op dat moment was ZooEasy bezig met het ontwikkelen van de Online omgeving. Reden dat de vereniging gekozen heeft om met ZooEasy in zee te gaan. De gegevens van de honden worden door de Raad van Beheer vier maal per jaar digitaal aangeleverd. Hierin zitten de geboren nesten, importhonden en HD uitslagen. ZooEasy heeft een module waardoor deze gegevens ingelezen worden in de database. Buitenlandse stambomen worden door de vereniging zelf verder aangevuld. Daarnaast legt de vereniging de uitslagen van shows, wedstrijden of jachtproeven vast. Deze gegevens worden aangeleverd door de organisatie van de evenementen. Tevens worden gegevens vastgelegd zoals onderzoeksresultaten, overlijdensdatum -en oorzaak, bekende ziekten, meetgegevens, etc. Vooral als deze gemeld worden door de eigenaars. Met de database kan er nu gekeken worden of er binnen de populatie bepaalde ziektebeelden meer of minder voorkomen. In de loop der tijd zullen alle in Nederland geregistreerde weimaraners in onze database opgenomen zijn, met een stamboom van minimaal 4 generaties terug. De functionaliteit van ZooEasy is dynamisch en zal steeds verder uitgebreid worden. Het team van ZooEasy denkt met de gebruikers mee en staat open voor verbeteringen

Wim, Oisterwijk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

10

Prima site om vogelbestand bij t houden

Prima administratie voor het kweken van vogels bij te houden.

Harry, Roggel

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

10

uitstekend

Steeds meer hondenverenigingen gebruiken ZooEasy voor hun registratie. Doris Knoester is de beheerder voor de Australian Shepherd Club Nederland (ASCN). “Met ZooEasy hebben we nu een mooie tool om analyses te doen en alles te registeren.” Goede referenties De club is in 2011 klant geworden van ZooEasy. Doris Knoester: “Wij gebruikten GCS Datamanager, maar wij zochten een pakket dat meer zekerheid geeft voor de toekomst met betrekking tot de continuïteit van de database en de doorontwikkeling van de functionaliteit.” Doris heeft toen informatie ingewonnen bij andere rasverenigingen. “Ik vond ZooEasy er mooi uitzien en het had goede referenties.” De ASCN gebruikt ZooEasy vooral om de gezondheidsgegevens van de honden in te voeren, zoals DNA-uitslagen en heuponderzoeken. Doris Knoester: “Het is ook fijn dat het programma zelf de verwantschaps- en inteeltcoëfficiënt berekent. Sinds 2017 hebben onze leden toegang tot ZooEasy. Vooral het maken van proefstambomen met verwantschapsberekeningen is een handige tool voor onze fokkers.” Gebruiksvriendelijk Als beheerder is Doris Knoester verantwoordelijk voor de instellingen binnen het programma en is ze de tussenpersoon tussen ZooEasy en de club. Ze heeft ter voorbereiding ook de cursus gevolgd: “In het begin zag ik er wat tegenop: als ik maar niets verkeerds doe! Maar in de praktijk is het me heel erg meegevallen. Het is heel gebruiksvriendelijk.” “Een goede voorbereiding is essentieel” Doris heeft een belangrijke tip voor verenigingen die over willen stappen: “Een goede voorbereiding is essentieel. Welke data wil je vastleggen en hoe moet het eruit komen te zien? Wij hebben dat ondervonden met dubbele honden en nesten in onze oude database. Als je dat achteraf moet corrigeren, is dat heel veel werk. ZooEasy heeft ons hier veel mee geholpen.”

Doris, Elst

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

6

Behoeft nog verbetering

Ten op zichte van de stand alone versie moet je creatief zijn om een stamboom in pdf te plaatsen. Op de standalone kon je via een knop exporteren. Een stamboom importeren die afkomstig is van een stand alone versie kun je niet importeren. (Bestand*zoo) Hier geeft het progamma een foutmelding. Ook het invoeren van een nieuwe stamboom is lastig. Je moet de ouders 1 voor 1 invoeren. Zou beter zijn als het zou werken de afstammelingen er in kan plaatsen. Vervolgens de nieuwe kat en de stamboom automatisch vult. Gebruiksvriendelijkheid kan beter.

Gerke Jongstra, SNEEK

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Katten

Reactie van ZooEasy:

De online versie is qua opzet anders dan de stand alone versie, daarom is het voor veel gebruikers wennen als ze overstappen. De functies die je noemt voor het invoeren vanuit een stamboom staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

6

Heel goed

Enorm handig programma, enkel nadeel is dat als ik stambomen wil doorsturen dat ik ze dan zelf in excel moet overtypen..

Saskia, Vierpolders

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Hamsters

Reactie van ZooEasy:

Het klopt dat deze functionaliteit er nog niet in zit. We werken hard om de belangrijkste functionaliteiten van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

7

redelijk mee te werken

omdat ik 10 verschillende vogelsoorten heb en max 3 jaar kweek met een koppel en tussen door wissel met koppels onderling is het zeer omslachtig om mee te werken.

Jo , Cuijk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

7

Fijn programma

Het is een fijn programma hoewel ik denk dat het simpeler kan als je een grote hoeveelheid erin wilt zetten. het uitrekenen van verwantschap is vaag, onduidelijk en duurt lang.

Jasper, Vriezenveen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

10

Men heeft geluisterd en top gehandeld

De medewerker heeft het probleem serieus genomen en naar tevredenheid opgelost!

Hans, Ede

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

6

Kan veel info kwijt maar op telefoon niet gebruikersvriendelijk

Op telefoon niet netjes op scherm en moet dus veel schuiven en in en uitzoomen.

Rene, Beek en donk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

10

Prima!

Gebruikte al jaren de stand alone versie en nu dus online. Wat problemen met overschakelen van mijn kant maar daarbij zeer goed geholpen waardoor ik nu weer feilloos gebruik kan maken van mijn data.

Jacqueline, Bellingwolde

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

6

goed programma voor de registratie van je dieren maar nog werkpuntjes

Ik werkte reeds met de versie 12 en was daar heel tevreden over. De online-versie kan minder, vandaar slechts een score \'voldoende\'. In de versie 12 was het veel gemakkelijker werken met het logboek, zeker als je behandelingen voor meerdere dieren wil registreren. Dit mis ik heel erg in de online-versie. Ook de registratie van een logboek-item over een periode (van \'datum\' tot \'datum\') is niet meer mogelijk, vb de werking van een mineralenbolus, periode dat bepaalde ram in de kudde heeft gestaan... Overleden dieren blijven in het systeem staan onder \'eigen dieren\'. ik vink ze nu af als niet geregistreerd om een onderscheid te maken met de dieren die we wel nog hebben. Het zou handiger zijn als ze alleen nog voorkomen onder \'dieren in bestand\'. Moesten deze puntjes nog aangepast kunnen worden, dan geef ik volgende keer zeker een uitstekende score! mvg Werner

Werner , Torfs

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Schapen

Reactie van ZooEasy:

De functies die je noemt over het logboek staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je. Om je eigen dieren te kunnen zien moet je eenmalig een instelling te veranderen, zie: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-kan-ik-alleen-mijn-eigen-dieren-in-de-dierenlijst-zien/

7

Goed

Het heeft even geduurd voordat ik wist hoe de meeste functies werkte maar door er langer mee te werken kom je er wel achter. Wat ik wel mis is de help functie. Er zijn handleidingen maar die moet je dan maar net weten te vinden.

Yvonne, Bijlsma

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Reactie van ZooEasy:

De handleiding in boekvorm werd erg weinig gelezen door de gebruikers. Daarom hebben we korte video\'s gemaakt (zie https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/) waarin vragen beantwoord worden. Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact op met de helpdesk (zie https://www.zooeasy.nl/contact/)

8

Overzichtelijk

Eerst ff eea uitzoeken, nu alles duidelijk en overzichtelijk

Marcel, Heslinga

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

8

Handige database voor een goed overzicht

Goede service en handige database om je gegevens in bij te houden.

LB vd Gun, Heerenveen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

9

Heel handig progamma voor fokkers/kwekers

Ik fok Campbelli Dwerghamsters. En ben laasts van stand alone naar online overgestapt. De overtap ging wel heel raar, bestanden waren door elkaar geraakt en foto’s klopten niet met het automatisch overzetten. Nu alles bijgewerkt en kan nu makkelijk alles van mijn mobiel en laptop doen. Progamma is erg aan te raden.

Mitchel, Katwijk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Hamsters

9

Super gemakkelijk systeem

Snel zaken toegevoegd, combinaties te maken. Ik kan op dit moment COI bepalen van 5 generaties, dat zou ik graag willen verbeteren tot 10 generaties

Havanezer Club, Wieringerwaard

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Reactie van ZooEasy:

De COI kan je zelf wijzigen naar 10 generaties via het menu Beheer, Instellingen, tabblad Berekeningen. Daar kun je zelf het aantal generaties instellen.

8

Prima programma voor de kweek van vogels

Prima programma om het kweken van de vogels vast te leggen. Jammer alleen dat je niet kunt zoeken door gehele database. Als je er veel vogels in hebt staan, wil soms een bepaald selectie kunnen aanbrengen.

Jos, Millingen aan de Rijn

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Met de uitgebreide zoekfuncties van ZooEasy kun je op verschillende manieren zoeken in je database, zie https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-gebruik-ik-de-zoekfunctie/

7

Leuk om mee te werken.

Persoonlijk vind ik de communicatie met ZooEasy zeer stroef verlopen. Lang wachten op een antwoord en soms zelfs geen antwoord...

Jan, Boer

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Reactie van ZooEasy:

Wij reageren altijd binnen 3 werkdagen, het kan zijn dat je een tijdje geleden geen reactie heb gehad omdat we een probleem hebben gehad met de Contactpagina (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/problemen-met-contactpagina-opgelost/ ). Dit probleem is inmiddels al opgelost. Kan dit mogelijk de oorzaak zijn? Als je je vraag opnieuw indient via https://www.zooeasy.nl/contact/ zullen we binnen 3 werkdagen contact met je opnemen.

10

Fijn progrsmma

Veel opties, keuzemogelijkheden. Gebruikersvriendelijk

Astrid, Kouwenberg

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

7

Tot zover redelijk ok

Het programma is niet echt heel gemakkelijk ingericht en het vergt wel wat gevoel om er door te komen. Mis zeker snel functies om iets op te zoeken en of toe te voegen. Het grootse gemis vind ik dat je geen kleur kunt gebruiken in de namen bevoordeeld, zodat je dieren met een erfelijk gebrek een kleurcode kunt geven en deze dan makkelijk in je proef stamboom kunt terug vinden.

Brigitte, Fijnaart

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Reactie van ZooEasy:

De functies die je noemt staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

8

Werkt prima.

Moest even inkomen, maar wel makkelijker om het bij te houden. Zou alleen wel leuk zijn als er een functie bijkomen met de aantal jongen die per nest krijgt en ook kan bijhouden ervan. Voor de rest een prima programma om mee te werken.

Debby, Almere

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Hamsters

Reactie van ZooEasy:

Inzicht in het aantal jongen wat uit een bepaalde kruising is voortgekomen kun je eenvoudig opvragen via de zoekfunctie, zie: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-gebruik-ik-de-zoekfunctie/. Bij de vader en moeder kun je dan de registratienummers van de ouders invullen.

7

goed

heb wel een minpuntje de meeste BVA leden dus vogelclub die zooeasy online gebruiken hebben een probleem dat we de vogels die verkocht zijn niet kunnen verwijderen, na een tijdje staan er zoveel vogels in de lijst dat je moet gaan zoeken welke verkocht zijn en welke je nog bezit tussen al de vogels

Patrick Zwarts, Budingen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Het verwijderen van een vogel raden we af omdat je dan de bloedlijn ook kwijt bent. Wel kan elk lid eenvoudig standaard zijn eigen vogels als volgt zichtbaar krijgen: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-kan-ik-alleen-mijn-eigen-dieren-in-de-dierenlijst-zien/

8

De oplossing voor een overzichtelijke database.

Ik als beheerder van de ZooEasy database online voor de NCDH (Nederlandse Club voor Dalmatische Honden), ben al aardig vertrouwd geworden met de mogelijkheden van ZooEasy. De voordelen die ik ervaar is dat de database zelf is in te richten naar de wensen van de NCDH. Ik als beheerder kan zelf gegevens importeren van bijvoorbeeld Raad van Beheer of vanuit stamboomboeken, en dit maakt het mogelijk om met meerdere personen aan exportbestanden te werken. Zo ontstaat er met ZooEasy een Database met specifieke gegevens en lay-out die aansluit op de wensen van de NCDH.

Peter, Medemblik

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

7

Mooi programma waar meer mogelijkheden in zitten als ik er meer tijd in steek.

Na veel zelfstudie heb ik programma aardig onder de knie gekregen. Ik vind het jammer dat er geen telefonische helpdesk is.

Nick Lamaker, Rekken

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Reactie van ZooEasy:

De telefonische helpdesk is er nog steeds hoor! Als je contact opneemt met de helpdesk (zie https://www.zooeasy.nl/contact/) en een bericht achterlaat, nemen we indien gewenst telefonisch contact met je op.

6

Interessant

Vond de stand alone versie gemakkelijker, kon vogels selecteren per jaar, in bezit of alles, nu is het veel zoeken naar hoe het allemaal werkt. Het is wel een interessant programma in het algemeen

Yvan, Koekelare

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

De online versie is qua opzet anders dan de stand alone versie, daarom is het voor veel gebruikers wennen als ze overstappen. De functies die je noemt staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

10

duidelijk en overzichtelijk

Ik moet even wennen aan de online versie en mis ook wel de functie om de kosten en baten in te voeren

Henk Meijer, Delft

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Hoenders

Reactie van ZooEasy:

Hoi Henk, dank voor je review. De functie voor de kosten en baten staat gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je. Met vriendelijke groet, Erik Reudink Team ZooEasy

7

te weinig handleiding online

ondanks dat jullie iedere vraag binnen enkele dagen correct beantwoorden, vind ik het toch jammer dat er geen handleiding is.

Peter, Stein

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

De handleiding in boekvorm werd erg weinig gelezen door de gebruikers. Daarom hebben we korte video\'s gemaakt (zie https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/) waarin vragen beantwoord worden. Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact op met de helpdesk (zie https://www.zooeasy.nl/contact/)

6

Een professioneel programma voor op- en naslag van je kweekresultaten

Mijn ervaring met Zoo Easy voor de opslag en naslag mogelijkheden van mijn kweek resultaten voor vogels is dat het programma heel veelzijdig is !! Echter je blijft vrij lang in de basis mogelijkheden van het programma werken. Terwijl het programma zoals gezegd heel veelzijdig is !! Je hebt geen handleiding waarin je gemakkelijk kunt nakijken hoe een bepaalde functie werkt of hoe je een functie efficiënt kunt gebruiken. In dat kader is het vaak een beetje aanmodderen !! Met andere woorden, als je het Excell programma van Windows als voorbeeld neemt, moet je eerst een cursus Excell doen om er efficiënt mee te kunnen werken. Dan bied een goede handleiding of FAQ vaak uitkomst. Verder ben ik als kleine vogelliefhebber c.q. hobbyist wel een tevreden gebruiker !!

John, Weert

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

De handleiding in boekvorm werd erg weinig gelezen door de gebruikers. Daarom hebben we korte video\'s gemaakt (zie https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/) waarin vragen beantwoord worden. Als je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact op met de helpdesk (zie https://www.zooeasy.nl/contact/)

8

Programma met veel mogelijkheden.

Ik ben zowel gebruiker bij de ene vereniging en beheerder bij een andere vereniging. Ik vind het een mooi programma omdat je het naar eigen wensen kunt inrichten. Een nadeel vind ik dat je bij de stambomen wel verder kunt klikken, maar niet terug kunt. Dat zou ik graag nog anders zien.

Hanneke, Oldenzaal

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Reactie van ZooEasy:

Je kan eenvoudig terug klikken door naar de vorige pagina te gaan in de browser, dit kan met de <- knop.

10

Zooeasy is niet te evenaren.

Heb ZooEasy vanaf het begin kan niet meer zonder. ZooEasy Online vind ik een heel stuk minder.

Jac, Reuver

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

8

Snelle reacties op vragen

Vriendelijke mensen Uitstekend product

Theo, Haarle

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Geiten

6

Voor kwekers nodig

Het blijft lastig mooie overzichten te krijgen. Stamboom uitwisselen met andere kwekers niet mogelijk. Ook het zoeken van vogels en koppels lastig Vind het met altijd super werken

Cor Van den Berg, Kampen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

De functies die je noemt staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

10

Heel erg goed

Een prachtig programma waarin je alles kwijt kan, en ook goed terug te vinden is.

N.Garos, Swifterbant

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

8

zooeasy is een goed en prettig programma

werk al jaren met het programma en nog steeds tot tevredenheid

Arie Kanters, Hendrik-Ido-Ambacht

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

7

Er is veel mogelijk maar soms moeilijk zelf uit te vogelen

We maken al wat langer gebruik van ZooEasy en vond het best lastig om alles zelf uit te vogelen. Ik heb het idee dat dit inmiddels voor nieuwe klanten beter is geregeld.

Carin, Den Dolder

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Reactie van ZooEasy:

In het begin hadden we nog een beperkte handleiding op papier, inmiddels hebben we meerdere video\'s met uitleg gemaakt die je kan bekijken op https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/. Mocht je vraag er niet tussen zitten, neem gerust even contact met ons op via https://www.zooeasy.nl/contact/.

6

Paarden informatie

Zoals stamboek op name lijst. Mogelijk kleur vererving? Is moeilijk.

J.C Gerritsen, Best

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Pony’s

Reactie van ZooEasy:

Kleurvererving functionaliteit bieden we helaas niet. Stamboek opname lijsten kunnen worden gemaakt. Dit kan eenvoudig ingericht worden in het programma. Als je een voorbeeld stuurt naar support@zooeasy.com, kan mijn collega je uitleggen hoe dit moet.

8

Ik vind het een prachtig programma, fijn om mee te werken

Ik ben erg tevreden met Zooeasy. ik mis nog wel een paar dingen: bv het invullen van gegevens via de stamboom zoals bij zooeasy stand alone. Verder ben ik zeer tevreden. We mogen trots zijn dat we zo\'n enorm grote administratie hebben met bijna een 800.000 honden in meer dan 80 rassen. Voor Stichting FGH is de database een essentieel onderdeel om goed ons werk te kunnen doen.

AnneMarie, Buitenpost

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Reactie van ZooEasy:

De functies die je noemt staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/).

8

Goed

Juist niet specifiek genoeg voor ponys

Sylvian, Herfelingen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Pony’s

10

Gebruiksvriendelijk stamboomprogramma met een voortreffelijke begeleiding!

De Nederlandse Jack Russell Terrier Vereniging besloot om in april 2006 te starten met het stamboomprogramma van ZooEasy. Alle informatie die bij de Raad van Beheer bekend was over ons ras, werd overgezet naar het stamboomprogramma door het team van ZooEasy. In 2014 zijn we overgestapt naar ZooEasy Online, ook toen is alles weer overgezet door het team van ZooEasy, met deskundige hulp die we in het begin wel nodig hadden. Tegenwoordig bestaat onze database uit meer dan 24.000 Jack Russell Terriers. Wij kunnen nu gemakkelijk de Raad van Beheer bestanden importeren en gezondheid- en showuitslagen en andere informatie toevoegen aan onze database. Onze secretaris kan onze leden nu snel voorzien van de aangevraagde informatie. De Nederlandse Jack Russell Terrier Vereniging kan de aankoop van dit zeer gebruiksvriendelijke stamboomprogramma van harte aanbevelen aan alle verenigingen en clubs. We willen het team van ZooEasy dan ook hartelijk danken voor hun voortreffelijke begeleiding en ondersteuning.\"

Truus Kienhuis, Geesteren Ov.

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

10

Uitstekend programma, voldoet aan bijna alle behoeften.

Wij werken vanaf het begin met ZooEasy Online en als ik zie hoe het programma er nu uitziet, dan heeft dat een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en doet dat nog steeds. De assistentie van de medewerkers is uitstekend en met programma aanpassingen wordt goed meegedacht.

Willem, Doetinchem

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

9

\"Net zoals ZooEasy een database in ontwikkeling is, is de Australian Labradoodle een ras in ontwikke

De Australian Labradoodle Association of Europe (ALAEU) is opgericht in juni 2009. Toen zijn we ook begonnen met het opzetten van onze database. We hebben tijdens dit proces veel ondersteuning gekregen van het team van ZooEasy. Tot op heden ervaren we de samenwerking met ZooEasy als een prettige ervaring. Ondanks dat we een kleine vereniging zijn, hebben we toch al meer dan 13000 honden in onze database. Omdat de Australian Labradoodle geen erkend ras is bij de Raad van Beheer, moeten we zelf alle kennis van de fokkers in onze eigen database toevoegen. Dit werkt goed, omdat ZooEasy heel gebruiksvriendelijk is.\"

Carolien , Venlo

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

Probeer ZooEasy nu zelf

Meld je aan