ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Voordelen van ZooEasy

Verbeter fokresultaten en houd gegevens van je dieren bij. Altijd je gegevens veilig opslaan, automatische backup en overal te gebruiken.

Mogelijkheden

ZooEasy maakt de registratie van dieren makkelijk waardoor je meer inzicht krijgt om je fokresultaten te verbeteren.

Mogelijkheden

Houd informatie over dieren bij

Als verantwoorde fokker wil je een goed overzicht van je dieren hebben. Je wilt alle informatie bijhouden en snel terug kunnen vinden. ZooEasy helpt je daarbij. Vul alles in wat je weet, zoals het identificatienummer, de vader, moeder en geboortedatum. Voeg zelf foto’s toe om je stambomen nog mooier te maken. Maak de gegevens van je dier compleet en registreer uiterlijke kenmerken, gezondheidsgegevens, de fokker en de huidige eigenaar. Mis je een categorie die voor jou belangrijk is? Dan voeg je deze zelf toe. Zo heb je alle gegevens bij de hand. De zoekfunctie helpt je om de juiste dieren snel terug te vinden. Wel zo makkelijk!

 

Verbeter fokresultaten

Chinchilla fokkerAls fokker ben je continu bezig om de mooiste, beste, liefste én gezondste dieren aan elkaar te koppelen. ZooEasy helpt je hierbij. Selecteer twee dieren en het programma berekent vooraf het inteeltpercentage en de mean kinship (meerkosten) van de nakomelingen. Of maak een verwantschap matrix, zodat je één overzichtelijke tabel krijgt met de verwantschappercentages tussen meerdere dieren. Hoe meer generaties dieren je invult, hoe betrouwbaarder de berekeningen zijn. De cijfers over de inteelt en mean kinship geven geen advies, maar zijn een handig hulpmiddel om je eigen keuzes te maken. De berekeningen zijn aangeleverd door Wageningen Universiteit & Research Center. Het maakt gebruik van de Wright’s berekeningsmethodiek.

 

Inzicht in de gezondheid van je dieren

Dierenarts katDe gezondheid van je dieren is tegenwoordig steeds belangrijker. Bewaar de uitslagen van testen en dierenartsbezoeken online in je medisch archief. Of plaats je eigen aantekeningen over het dier. Je kan bijna alle informatie in het programma invullen. Als je alles over de dieren wilt analyseren, kan je een uitdraai maken van de geselecteerde gegevens. Met ZooEasy krijg je beter inzicht in het ras en kan je onderzoek doen naar ziektebeelden of andere informatie. Bekijk bijvoorbeeld welke dieren verantwoordelijk zijn voor een bepaalde afwijking en bereken vooraf de inteeltpercentages. Een goed inzicht in de dieren is interessant voor de hobbyist en (semi)-professionele fokker. Voor organisaties en verenigingen is het een absolute noodzaak om een goed inzicht te hebben in de dieren, zodat zij de fokkers goed kunnen adviseren voor een sterk en gezond ras.

 

Registratie van wedstrijden en contactpersonen

Lama showNaast informatie over de dieren, kan je ook extra gegevens invullen in ZooEasy. Als je dieren meedoen aan wedstrijden, kan je de prestaties invullen bij het dier. Maak een mooie foto van je prijswinnaars en voeg het keurmeesterrapport toe als bijlage. Maak ook een handig overzicht met de contactgegevens van je medefokkers. Voeg hun naam, telefoonnummer en andere gegevens toe aan ZooEasy. Zo heb je alle informatie rondom je hobby of werk bij elkaar. Ook handig voor de ledenadministratie!

 

ZooEasy: ideaal voor organisaties

ZooEasy is al sinds 2002 de beste keus voor verenigingen en organisaties. Kies het Multi User of Unlimited abonnement en start met het ideale programma om alle informatie over het ras te verzamelen. Met ZooEasy kan je met meerdere personen tegelijk in dezelfde database werken. Dat kan al vanaf twee personen, zodat het programma ook geschikt is voor samenwerkende fokkers. Maak de informatie over je ras compleet, analyseer de gegevens en geef advies aan de fokkers om het ras gezond en sterk te houden.

Als organisatie bepaal je zelf wie er toegang mag hebben tot het programma en welke gebruikers informatie wel of niet mogen bekijken. Zo kan je bestuurs- en commissieleden alle rechten geven, zodat zij kunnen helpen om de informatie in te vullen en bij te werken. Voor leden zijn er leesaccounts om de niet (privacy) gevoelige informatie te kunnen bekijken.

Voor organisaties zijn er extra mogelijkheden om ZooEasy te gebruiken. Zo kunnen we helpen bij het inrichten van de database, het importeren van je huidige bestanden of een cursus geven aan de beheerder. Bekijk voor meer mogelijkheden onze webwinkel.

 

Jouw gegevens zijn veilig

Je database is veilig bij ZooEasy.De centrale database van ZooEasy is beschermd tegen ongewenste toegang. Wij beheren nu de informatie van duizenden klanten en zullen deze altijd strikt geheim houden. De informatie, zoals de teksten, foto’s en bestanden die je invult zijn van jou en zullen niet gedeeld worden. Wij maken iedere 24 uur een back-up van alle bestanden. Je bent zelf verantwoordelijk om je eigen gebruikersnaam en wachtwoord veilig te houden. Wij zorgen voor de rest.

Talen

ZooEasy is beschikbaar in meerdere talen:

  • Nederlands Nederlands
  • English US Engels
  • Deutsch Duits
  • Danish Deens
  • Espagnol Spaans
  • Italiano Italiaans

Bij de helpdesk beantwoorden we je vragen in het Nederlands, Engels of Duits.

 

Helpdesk

SupportWij zijn er van maandag tot en met vrijdag en zullen je e-mail zo snel mogelijk beantwoorden. Ons team helpt je bij technische problemen, suggesties en vragen over je abonnement en betalingen. Om je op weg te helpen, hebben we antwoorden op de meest gestelde vragen klaargezet op onze website. Staat het antwoord er niet bij? Stuur dan gerust een e-mail. Of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over ZooEasy, offertes voor maatwerk of andere vragen. We helpen je graag!

 

Direct aan de slag met ZooEasy!

Maak gratis een account aan bij ZooEasy en start direct met je gratis proefperiode. Heb je al een database opgebouwd? Je kan je bestaande gegevens (laten) importeren in ZooEasy.