ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Klanten 2.469 | Accounts 8.604 | Dieren 6.082.123

Software voor iedere dierentuin

Dierentuinen houden al hun fokinformatie bij met de software van ZooEasy.

Software dierentuin

Iedere dierentuin houdt een administratie bij van alle dieren. De online software van ZooEasy is ideaal om alles over de gezondheid en welzijn van ieder dier te registeren. De nauwkeurige inteeltberekeningen vormen een leidraad voor ieder fokprogramma. Het programma is geschikt voor kleine regionale dierentuinen en grote internationale dierenparken.

Software dierentuin

Software voor alle diersoorten

Software van ZooEasy is geschikt voor de registratie van allerlei diersoorten die voorkomen in een dierentuin, zoals landbouwdieren, wilde dieren, pluimvee, huisdieren, terrarium- en aquariumdieren. Registreer vogelspinnen en kolibries tot olifanten en ijsberen. Iedere medewerker kan inloggen op de beveiligde online omgeving om de registratie van zijn diergroepen bij te houden. Het wordt onder andere gebruikt door het Limburgse Kasteelpark Born.

 

Houd informatie van alle dieren bij

Dierentuin 7Iedere dierenverzorger kan zelf inloggen op de online database om de gegevens van zijn dieren te registreren. Noteer alles van pasgeboren dieren, zoals hun naam, registratienummer, uiterlijke kenmerken en ouders. Vink ook aan of de dierentuin eigenaar van het dier is, of dat het dier afkomstig is van een ander dierentuin vanwege het fokprogramma. Voeg eventueel een foto toe om de dieren nog makkelijker van elkaar te onderscheiden. Houd daarnaast alle individuele gegevens bij met de software, zoals karaktereigenschappen, gewicht en een medisch dossier.

 

Gezondheid en welzijn

Houd van ieder dier een medisch dossier bij. Plaats hierin de uitslagen van ieder dierenartsbezoek, noteer de data van alle inentingen, en upload rapporten en uitslagen van medisch onderzoek, DNA-testen en meer. Plaats hier ook aantekeningen over speciale diëten, vermoedens van erfelijke afwijkingen of andere gegevens die in het belang zijn van de gezondheid en het welzijn van alle dieren. Alle gegevens zijn gemakkelijk terug te vinden met onze software. Zo krijgt ieder dier in de dierentuin een optimale verzorging.

 

Fokprogramma dierentuin: inteelt voorkomen

Dierentuin 4Veel diersoorten zijn zeldzaam. Het is daarom een belangrijke taak van een dierentuin om dieren zorgvuldig te selecteren voor een fokprogramma. De software van ZooEasy helpt hierbij. De software berekent van ieder dier automatisch het inteeltpercentage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de berekeningsmethodiek van Wright, die is aangeleverd door de Universiteit van Wageningen (WUR). Maak een proefstamboom van een fokkoppel om vooraf het inteeltpercentage van de nakomelingen te berekenen. Of selecteer meerdere mannen en vrouwen en maak een verwantschapsmatrix. Hiermee zie je in één oogopslag het verwantschapspercentage tussen meerdere dieren. Gebruik daarnaast ook alle gezondheidsgegevens om de juiste partners te zoeken.

 

Stambomen afdrukken of verzenden

Maak snel en gemakkelijk een stamboom van ieder dier. De stamboom toont meerdere generaties per dier. Daarnaast toont de stamboom diverse basisgegevens van de dieren, zoals hun naam, geslacht, inteeltpercentage en meer. Dit kan gemakkelijk gebruikt worden voor de eigen registratie of voor het eerste contact met een andere dierentuin. Het is mogelijk om de lay-out en basisgegevens volledig naar wens aan te passen. Voeg ook een logo toe van je dierentuin, zodat iedere stamboom goed in de huisstijl van de organisatie past.

 

Contactgegevens en meer informatie

De software van ZooEasy biedt nog veel meer mogelijkheden om gegevens te registeren. Registreer bijvoorbeeld alle contactgegevens van de verzorgers, dierenartsen, diervoeders en andere contactpersonen. Daarnaast is het mogelijk om zelf extra tabbladen toe te voegen om ook die gegevens te registreren die belangrijk zijn voor het welzijn van de dieren, gegevens over het verblijf of andere organisatorische onderdelen die van belang zijn voor je dierentuin.

 

Professioneel gebruik dierentuin

Dierentuin 3Iedere dierentuin beschikt met ZooEasy over zijn eigen online database. De software is goed beveiligd. Iedere medewerker kan beschikken over een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Hiervoor zijn verschillende toegangsrechten mogelijk. De beheerder heeft toegang tot alle gegevens van de database. Daarnaast zijn er verschillende toegangsniveaus. Met een managementaccount kan je alle gegevens inzien en beheren. Een medewerker met een account kan gegevens van dieren wijzigen, aantekeningen maken en meer, maar heeft alleen toegang tot de onderdelen van de software die hij mag inzien. Iemand met een leesaccount kan alleen de belangrijkste gegevens inzien, maar heeft niet de mogelijkheid om gegevens te wijzigen.

 

Extra mogelijkheden en ondersteuning

ZooEasy biedt extra mogelijkheden en ondersteuning voor iedere dierentuin en andere professionele dierenorganisaties. Onder de mogelijkheden valt onder andere het leveren van maatwerk, een cursus voor de beheerders van de online database en het inrichten van de database. Ook zijn er extra modules, zoals een koppeling met een zusterorganisatie in het buitenland. Hierbij maken beide organisaties gebruik van dezelfde software. Dat is bijvoorbeeld handig voor intensieve informatie-uitwisseling en fokprogramma’s. Neem een kijkje in de webshop voor extra producten of diensten, of neem contact op met ons team om de extra wensen persoonlijk te bespreken.

 

Probeer ZooEasy 30 dagen gratis

Meld je gratis aan bij ZooEasy en probeer onze software dertig dagen gratis. Of neem gerust contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie over onze software.